Caută să dezvolte infrastructura turistică

Autoritățile locale din Vulcan vor să dezvolte infrastructura turistică. În iarna anului trecut, autoritățile locale de la Vulcan au realizat un apres-schi în stațiunea montană Pasul Vâlcan. Prin Legea nr.526/2003 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare a Turismului „Schi în România” se nominalizează în lista zonelor identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă şi zona Straja – Pasul Vulcan.

pasul-vilcan

“Având in vedere potenţialul turistic ridicat al acestei zone, se doreşte dezvoltarea infrastructurii de agrement din Pasul Vulcan, în scopul practicării sporturilor de iarnă. De asemenea pentru a continua investiţiile demarate în anii anteriori a fost necesară construirea unui centru de închiriere a echipamentului sportiv de iarnă, dar şi a unui „Apres schi” pentru a oferi turiştilor condiţii minime de servire  şi relaxare după o zi de schi”, arată Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Acum însă edilii caută să închirieze acest loc, având în vedere că legea nu le permite să desfășoare activități comericale.

“Activitatea specifică administrației publice locale nu permite desfășurarea unor activități  comerciale, motiv pentru care una dintre soluții este închirierea obiectivului respectiv, în condițiile legii. În acest sens propun   închirierea prin licitaţie publică a obiectivului „Apres Schi” din Pasul Vulcan în vederea desfăşurării unor activităţi comerciale cu produse alimentare și alimentație publică”, mai arată edilul.

Va fi declarat câștigător cel care oferă prețul cel mai mare

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)