Prima comedie a noii stagiuni la Teatrul ”Ion D. Sârbu” ne învață că dragostea nu moare, doar se transformă

piesateatru1Teatrul din Petroșani a cules, sâmbătă seara, ropote de aplauze și ovații la cea de-a doua premieră a stagiunii 2016-2017. Povestea imaginată ori poate culeasă din viața reală a Ferentarilor Bucureștiului de Teodor Mazilu, a adus pe scena Teatrului ”Ion D. Sârbu” din Petroșani ”Proștii sub clar de lună”, într-o viziune artistică absolut originală a regizoarei Crista Bilciu.

Drama unor familii în care nepotrivirea de caracter pare, la prima vedere, ireconciliabilă este prezentată cu accente tragicomice, în care încâlcitele căi ale dragostei (când conjugale, când extraconjugale) se împletesc perfect cu cele ale prostiei, într-o succesiune rapidă de scene și situații, excelent condimentate cu inserțiile morale, comice dar tăioase în același timp ale personajului ”Povestitorului”.

Piesă cu accent de fabulă, ”proștii sub clar de lună” dezvăluie publicului, o dată în plus, talentul interpretativ absolut al actorilor teatrului din Petroșani care au cules, la premiera de sâmbătă, binemeritate aplauze ale unui public devenit deja famliar – și, în egală măsură, exigent ! – ”personaj” al teatrului. Iar dacă, la fel ca în orice fabulă, trebuie să vorbim despre o morală, atunci cei care au fost la premiera de sâmbătă vor fi de acord că aceasta nu poate suna decât în felul următor: orice ar fi, orice s-ar întâmpla, dragostea (la fel ca și… Gogu) nu moare, doar se transformă !

Excelentă prestația actorilor Mihai Alexandru, Oana Crișan, Anca Markos, Adelin Ilie, Nicoleta Niculescu, Mihai Sima, Irina Bodea și Radu Tudosie, distribuiți în această piesă, așa cum același superlativ i se cuvine și scenografei Vioara Bara, care a ilustrat excepțional decorul ”viu” al acestei comedii.

La fel ca toate producțiile artistice care poartă de pe acum ”marca” Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, și reprezentația ”Proștii sub clar de lună” trebuie mai întâi de toate văzută. Poftiți, deci, la teatru !…

[slideshow_deploy id=’27028′]