„Școala altfel” , la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Locală și Etnografie Brad și cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va organiza în perioada 18-21 octombrie 2016 o serie de activități educative care se înscriu într-o gamă variată de domenii., de la istorie antică, la literatură populară și meșteșuguri tradiționale.

muzeu-brad1

Evenimentele sunt prilejuite de faptul că, în acest an, acțiunile din cadrul săptămânii „Școala altfel” la Colegiul Național „Avram Iancu” din municipiul Brad vor avea loc în perioada 17-21 octombrie 2016.

Astfel, programul activităților desfășurate la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad este următorul:

  • 18 octombrie – „Noi, dacii” – prezentarea armelor pe care le foloseau dacii în luptă, a strategiilor de război utilizate de regele Decebal, precum și trageri cu arcul. Coordonator: Marcel Șerb.
  • 19 octombrie – „Satu gintre gealuri” – întâlnire cu poeta populară Ileana Cornelia Neaga, care va recita poezii în grai (graiul popular din Țara Zarandului), din volumele proprii.
  • 20 octombrie – „Cântec de fluier” – întâlnire cu meșterul fluierar Petru Mateș pentru o demonstrație practică de confecționare a fluierelor.
  • 21 octombrie – „De la fibră, la hârtie” – o călătorie prin istoria hârtiei alături de meșterul hârtier Răzvan Supuran, precum și o demonstrație practică de confecționare a hârtiei din deșeuri.

[slideshow_deploy id=’17636′]