Can Pack Recycling a deschis în Deva un nou punct de colectare a dozelor de aluminiu

Can Pack Recycling a deschis în zona industrială din Deva un nou punct de colectare a dozelor de aluminiu, în urma unei investiții de aproximativ 100.000 de euro. Bugetul a fost alocat dotării spațiului cu echipamentele necesare și amenajării acestuia, proces care a durat două luni.

si-mama-recicleaza-o-campanie-can-pack-recycling

Noul punct de lucru servește companiei pentru colectarea și pregătirea dozelor de aluminiu în procesul de reciclate și vine în completarea activității derulate de către Can Pack Recycling în celelalte trei puncte din țară. Acestea sunt amplasate în județele Ilfov, Bacău și Cluj.

La noul sediu din oraș vor ajunge și dozele colectate de către publicul larg în cadrul campaniei „Și mama reciclează!”, pe care Can Pack Recycling și Asociația Alucro – deținătorul licenței Every Can Counts – au inițiat-o în această vară la nivel național, cu sprijinul Auchan România. Proiectul le oferă locuitorilor din Deva posibilitatea să contribuie la reciclarea dozelor de aluminiu prin colectarea lor în aparatul amplasat în hypermarket-ul Auchan, dar și posibilitatea de a câștiga premii dacă reciclează. După trei luni și jumătate de la lansarea campaniei, Deva se află în topul orașelor care au colectat cele mai multe doze de aluminiu, cu un volum de 9300 cutii strânse de către publicul larg.

aparat-de-colectat-dozele-de-aluminiu „În 2016, ne propunem să achiziționăm și să procesăm circa 150 tone de doze de aluminiu în noul punct de lucru, iar anul următor să ajungem la cel puțin 550 de tone. În acest moment, dozele de aluminiu vin direct de la gropile de gunoi sau colectori autorizați, dar şi ca rezultat al campaniilor pe care le implementăm. Ne referim la inițiativele de colectare pe care le derulăm prin Alucro, asociaţia non-profit fondată de Can Pack România, dar și la programul „Și mama reciclează!”. Ne bucurăm că locuitorii din Deva au primit cu deschidere această campanie și ne dorim ca modelul de bună practică pe care l-am găsit aici să fie preluat și de alte orașe.”, a declarat Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

Campania „Și mama reciclează!” se derulează pe o perioadă de un an, în intervalul 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, în întreaga țară, iar scopul său este acela de a încuraja reciclarea dozelor de aluminiu în rândul publicului. Numeroase premii săptămânale și lunare au fost câștigate până în acest moment de către cei care au colectat dozele de aluminiu în hypermarketurile Auchan și au optat pentru această variantă de răsplată. În plus, alte sute de premii instant au fost și vor fi oferite până la finalul campaniei participanților, premii care constau într-un pachet de șase doze de băuturi răcoritoare, energizante sau bere.

De asemenea, consumatorii care folosesc aparatele de colectare din Auchan pot primi vouchere de cumpărături cu o valoare ce reprezintă totalul dozelor introduse (fiecare doză valorează 4 bani) sau pot dona suma echivalentă acestora Asociației Non Profit Alucro, în beneficiul programului Every Can Counts.

[slideshow_deploy id=’20328′]