Taxe supramajorate pentru cei care nu întrețin clădirile

Autorităţile locale de la Uricani fac un pas important în sancţionarea celor care nu se ocupă de clădiri. Astfel, proprietarii care îşi neglijează clădirile vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 500%.

primaria-uricani

“Se aprobă majorarea impozitului pe clădiri, pentru clădirile neîngrijite cu 500%, pentru punctajul procentual mai mare de 25%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare prevăzute în anexa 2 la Regulamentul privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării clădirilor şi terenurilor neîngrijite de pe raza Orașului Uricani”, arată o hotărâre a Consiliului Local de la sfârşitul lunii septembrie.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul proprietarilor de terenuri neîngrijite.

“Se aprobă majorarea impozitului pe teren, pentru terenurile neîngrijite situate în intravilan cu 500%, pentru punctajul procentual mai mare sau egal de 50%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare prevăzute în anexa 3 la Regulamentul privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării clădirilor şi terenurilor neîngrijite de pe raza Orașului Uricani”, arată hotărârea.

Şi pentru cei care nu îşi lucrează terenurile timp de doi ani, impozitele vor fi majorate.

“Pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, impozitul pe teren se majorează, începând cu al treilea an în care va fi stabilită cota, în conformitate cu condiţiilor de verificare, respectiv a metodologiei precizate în Regulamentul privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării clădirilor şi terenurilor neîngrijite de pe raza Orașului Uricani”, arată documentul.

Potrivit autorităţilor locale, hotărârea intră în vigoare începând cu 01.01.2017. Codul fiscal prevede suprataxarea proprietarilor care nu îşi îngrijesc clădirile sau terenurile.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



(Următoarea știre) »