Tunuri de zăpadă pentru Parâng

Municipalitatea din Petroşani a făcut toate demersurile necesare pentru achiziţionarea tunurilor de zăpadă. Anul acesta, municipalitatea de la Petroşani a primit 2,6 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Timp de trei ani, Executivul nu a mai alocat niciun leu pentru continuarea lucrărilor care au ca scop dezvoltarea infrastructurii turistice din Parâng. Banii urmează a fi folosiţi pentru realizarea staţiei de pompe, dar şi achiziţionarea unor tunuri de zăpadă.

tun-zapada

“Noi am dat ordinul de începere şi am solicitat achiziţionarea tunurilor de zăpadă şi a pompelor”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

 

Autoritățile locale de la Petroșani ar mai avea nevoie de 7 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de dezvoltare a stațiunii montane Parâng. Investiția demarată în urmă cu câţiva ani a ajuns la un grad de finalizare de 20%. De precizat este faptul că municipalitatea de la Petroşani a contrinuit cu 40% din sume la lucrările care au avut loc în munte. Numai instalaţia de transport pe cablu, telescaunul TS 3, a costat 13 milioane de lei, aceasta fiind realizată în baza unui împrumut contractat de municipalitate. Edilii vor ca anul viitor să continue proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Aici ar trebui realizat încă un telescaun, TS 4, însă pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie încheiat litigiul cu Romsilva. Procesul continuă la Curtea de Apel Alba, iar Romsilva a depus mai multe obiecţii la raportul de expertiză.

[slideshow_deploy id=’27126′]