Care sunt florile preferate ale hunedorenilor ?

Românii iubesc sărbătorile și obișnuiesc să profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Și care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Florăria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cât de interesați sunt locuitorii din județul Hunedoara de aceste lucruri, dar și cât de prosper este domeniul pe piața afacerilor la nivel local.

Red roses

Utilizând volumele de căutări înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din județul Hunedoara pentru flori. Din studiu reiese faptul ca aceștia caută pe Google cel mai adesea trandafiri.

Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Hunedoara este următorul:

  1. Trandafiri
  2. Orhidee
  3. Crizanteme
  4. Crini
  5. Lalele
  6. Bujori
  7. Hortensii
  8. Frezii
  9. Gerbera
  10. Garoafe

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistică, reprezentantii Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în județul Hunedoara. Spre deosebire de anul 2014, când s-a înregistrat o perioada de vârf pentru suprafețele cultivate, în 2015 în Hunedoara au fost plantate flori doar pe 1 hectar, în scădere cu 80,00%. Astfel, Hunedoara se situează pe locul 5 la nivel național din acest punct de vedere, după Brașov, Covasna, Argeș și Cluj.

Un alt element cheie al analizei de piață este și numărul firmelor din Hunedoara care au ca obiect de activitate producția și comercializarea de flori. La sfârșitul anului 2015, în Hunedoara existau 52 de companii, în condițiile în care la nivel național funcționau peste 2350 de întreprinderi.

„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie că e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie că ne referim la un aranjament sofisticat și spectaculos, cu siguranță va surprinde plăcut persoana care îl primește”, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



(Următoarea știre) »