Comunicat de presă PSD Hunedoara/PNL Hunedoara trebuie să înceteze cu gargara politică pe tema Complexului Energetic Hunedoara  

 

            PNL-ul face în aceste zile declarații populiste, doar-doar mai obține un vot-două prin Valea Jiului. Lipsa căldurii din apartamentele din Petroșani este cartea pe care o joacă acum liberalii. Nimeni de la PSD nu-și dorește să țină oamenii în frig! Nimeni de la PSD nu are interesul să se joace cu sănătatea și nervii abonaților la rețeaua de termoficare!

psdsigla14

Situația dificilă în care se află de mai multă vreme Complexul Energetic Hunedoara, stocul insuficient de cărbune de la Termocentrala Paroșeni, restanțele la plata facturilor, firma de distribuție în insolvență, acestea sunt adevăratele motive ale lipsei căldurii din locuințe.

În urmă cu exact o lună de zile, președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, invitat fiind la o televiziune locală din Deva, se lăuda că s-a întâlnit cu ministrul tehnocrat al Energiei, Victor-Vlad Grigorescu și dădea asigurări că ”…și la Deva și la Petroșani va exista căldură… Au asigurată rezerva și stocurile de cărbune. Asta spune ministrul. Dacă ministrul m-a mințit pe mine, vă mint și eu pe dumneavoastră. Mi-a garantat că există stocurile de cărbune…”, situație neadevărată, minciuni politice!

Desigur, e ușor să dai vina pe un ministru care ocupă o funcție pe perioadă determinată și face parte dintr-un guvern susținut de liberali, decât să te interesezi cu adevărat de situația CEH-ului, în special a minelor și a Termocentralei Paroșeni.

Se știa că termocentralele nu au suficient cărbune pentru a funcționa. Adevărat, Mintia este într-o situație mai bună, iar Deva primește deja căldură. Și nu, nu este nimic electoral la mijloc! Iar demersuri pentru rezolvarea situației s-au tot făcut! De curând, PSD Hunedoara prin președintele Laurențiu Nistor, care este și președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a atras încă o dată atenția, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu sunt stocuri de cărbune suficiente la nici una dintre termocentrale. Ba mai mult, nici conducerea CEH, nici Ministerul Energiei nu s-au preocupat să asigure cărbune din import, deși se cunoștea faptul că din producția internă nu se poate asigura stocul de cărbune necesar funcționării în condiții optime a termocentralelor de la Paroșeni și Mintia.

În data de 6 septembrie 2016, domnul Laurențiu Nistor președintele CJ Hunedoara, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloș și ministrului Energiei, Victor-Vlad Grigorescu, solicita un răspuns tranșant în ceea ce privește problema CEH și prezentarea unor soluții concrete privind activitatea termocentralelor de la Paroşeni şi Mintia pentru perioada de iarnă.

Mai mult, președintele CJ Hunedoara atrăgea atenția că “nu există din partea ministrului energiei, propus și susținut în această funcție de demnitate publică de Primul-ministru, o viziune clară și coerentă de unde să rezulte fapte şi acţiuni concrete pentru menţinerea furnizării de agent termic în sistem centralizat către populaţia Văii Jiului şi municipiul reşedinţă de judeţ – Deva.”

Scrisoarea n-a rămas fără efect!În 27 septembrie a.c., reprezentanții PSD aflați în fruntea Consiliului Județean Hunedoara au mijlocit o întâlnire între primari, conducerea CEH și reprezentanții Ministerului Energiei. Răspunsul oferit de conducerea Complexului Energetic Hunedoara a fost tranșantă. Deva stă mai bine cu stocurile de cărbune și primește deocamdată căldură, dar la Petroșani se va furniza energia termică abia după 1 noiembrie a.c. Până atunci, în mine se lucrează inclusiv sâmbăta și duminica pentru asigurarea necesarului de huilă.

Să afirmi într-un comunicat de presă că “PSD-ul ordonă unor marionete” când să dea drumul la căldură și în ce orașe să fie furnizat agentul termic, asta demonstrează că domnul Roman are o imaginație debordantă.

Așa că, domnule Florin Roman, încetați să mai mințiți hunedorenii! Directorul CEH, Cosmin Chiuzan, nu a fost pus în funcție de PSD. El conduce CEH Hunedoara din 23 februarie 2016, numit fiind de către guvernul tehnocrat pe care PNL îl susține.

Și domnule Roman nu-i mai mințiți pe locuitorii din Petroșani! Se vede că nu cunoașteți situția de acolo. Firma de distribuție Termoficare SA este în insolvență și are restanțe mari la plata energiei termice livrată de Paroșeni. Se caută soluții legale de rezolvare a situației, astfel încât abonații să aibă căldură în case cât mai repede posibil.

Ar trebui să știți că gargara politică pe această temă este neproductivă și nu are nicio legătură cu cetățenii județului Hunedoara. Angajații CEH și hunedorenii s-au săturat de povești și așteaptă soluții. Din păcate, constatăm că liberalii hunedoreni nu au învățat nimic din lecția primită la alegerile locale și continuă să trateze problema CEH așa cum ne-a obișnuit: în stil politicianist și cu superficialitate.

   Domnilor din PNL, nu mai transformați termoficarea din Valea Jiului în agent electoral!

BIROUL DE PRESĂ PSD