Consilieri locali pentru o zi, la Petrila

jocpetrila2Zeci de tineri din orașul Petrila au avut ocazia de a fi consilieri locali pentru o zi, în cadrul proiectului de educație civică ”Joc de stategie: Politica locală” desfășurat în zilele de 14 și 15 octombrie de Primăria orașului Petrila și Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși”, în cadrul unui program susținut de ”Friedricht Ebert Stiftung”.

Tinerii participanți la acest proiect s-au reunit, la final și într-o ședință sui-generis a Consiliului local, formată exclusiv din elevii participanți la acest inedit proiect educațional. Ei l-au avut ca invitat special pe Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

Conștienți că ”fără tineret nu se poate clădi niciun stat, darămite un oraș”, participanții la acest joc de strategie care urmărește implicarea tinerilor în viața comunității, au avut ocazia să-și prezinte, în mod public dorințele și propunerile, cu speranța că acestea vor fi preluate și puse în aplicare de edilii oficiali ai orașului. Printre problemele ridicate de tinerii petrileni, consilieri locali pentru o zi, s-au numărat și câteva propuneri interesante adresate administrației locale, cum ar fi, de exemplu: construcția unui cinematograf dar și a unui city mall; renovarea sălii de sport și a modernizarea Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”; construirea unui bazin de înot; realizarea de piste pentru bicicliști pe străzile din oraș; elaborarea și derularea mai multor proiecte destinate tinerilor etc.

Cea mai importantă problemă pe care tinerii consilieri pentru o zi i-au semnalat-o și viceprimarului Dorin Curtean este lipsa locurilor de muncă, aceștia arătând că autorităților publice locale le revine misinea de a găsi soluții pentru rezolvarea grabnică și eficientă a acestei probleme.

”Astăzi s-a ținut o altfel de sedinta a consiliului local Petrila. Consilieri pentru o zi au fost elevii Liceului Constantin Brancusi. I-am ascultat cu atenție și pot spune că multe din problemele ridicate de aceștia se află deja în atenția noastră, așa cum altele urmează să le punem în discuția Consiliului local și să le asumăm în proiectele noastre de dezvoltare locală”, apreciază Dorin Curtean, mulțumit de rezultatul întâlnirii cu consilierii de-o zi.

[slideshow_deploy id=’17636′]