FOTBAL. CRONICA ETAPEI CU NUMĂRUL 7 DIN LIGA 4 HUNEDOARA. ETAPĂ CU SCORURI MARI ATÂT LA SENIORI CÂT ȘI LA JUNIORI

După încheierea acestei etape a campionatului județean de fotbal au avut loc „mișcări de trupe” doar în clasamentul de mijloc al seniorilor. La juniori lucrurile au stat altfel, după o etapă cu un număr impresionant de goluri.

kalay

Nu a fost nicio surpriză la Lupeni, favorita acestei ediții, Hercules Lupeni, trece cu brio de Metalul Crișcior Brad la un scor de 6 – 0. Prima repriză prevestea acest lucru, lupenenii deschid scorul încă din min 5 prin Ioan Roșian iar apoi Remus Moldovan mărește avantajul în min 42, acesta reușeșind chiar o dublă, cel de-al doilea gol al lui (min 55) deschizând valul înscrierilor din repriza secundă. Astfel, îl urmează la duble Petre Băcăran (min 57 și 62) iar golul care stabilește scorul final al partidei este înscris de Andrei Harangozo (min 70). Juniorii Hercules Lupeni își consemnează prima victorie din această ediție a campionatului (6 – 0), doar golaverajul îi face să fie pe poziția a noua în clasament, într-un grup de 5 echipe care totalizează 4 puncte.
Aurul Certej confirmă din nou în partida cu Jiul Petroșani. Revelația acestei ediții a campionatului județean trece de alb-negrii cu scorul de 4 – 0, golurile partidei fiind înscrise de Victor Sav (dublă min 14 și 30), Robert Toth (min 54) și Adrian Părău (min 73). În schimb, la juniori lucrurile au stat altfel. Lideră a campionatului județean de juniori A, Jiul Petroșani nu și-a pus probleme în fața mai puțin experimentatei Aurul Certej, învingând în deplasare cu scorul de 0 – 7.
Petrila a fost gazda tinerei echipe hunedorene, o echipă cu ambiții care, chiar și fără drept de promovare, oferă suporterilor hunedoreni spectacol fotbalistic. E adevărat că Inter Petrila este o echipă mult mai experimentată, cu diciplină tactică, iar acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj, scorul partidei fiind 4 – 0. Golurile echipei petrilene au fost marcate de Bogdan Matei (min 43), Iosif Kalai (min 45), Robi Perșe (min 73) și Daniel Horvath (min 90). Juniorii celor două formații au terminat la egalitate (1 – 1), acest lucru nu avantajează tinerii celor două echipe, coborându-i câte o treaptă pe podiumul clasamentului. Eugen Duma, președintele CS Inter Petrila, a punctat meciul ca fiind unul important pentru ambele echipe petrilene și s-a arătat surprins de juniori care, chiar dacă au avut foarte multe ocazii de a marca, acestea au rămas nefructificate.
La Hațeg, Retezatul Hațeg se transformă pe teren propriu, profită de situație încă din prima repriză și arată că sunt pe calea cea bună. Având ca oaspeți echipa Minerul Uricani, o echipă care pare să nu își mai revină, domină partenerul la un scor de 6 – 1 și se apropie la o distanță de două poziții de podiumul clasamentului. Golurile partidei au fost marcate pentru Retezatul Hațeg de Darius Pușcă (dublă min 5 și 49), Sergiu Maier (min 26), Cătălin Aiojoaiei (min 29), Mihai Simoneac (min 38) și Nicolae Caia (min 66), iar golu de onoare al Minerului Uricani a fost marcat de Florin Șuvac (min 73). Același lucru se întâmplă și la juniori (7 – 2), rezultatul propulsându-i în postura de vice-lideri ai clasamentului general, la trei puncte de Jiul Petroșani.
Duminică s-au disputat două partide programate pentru cea de-a opta etapă. Prima întâlnire a fost cea dintre Aurul Brad și Universitatea Petroșani, pe terenul de la Brad. O nouă înfrângere pentru universitarii petroșeneni, la scorul final de 2 – 1 în favoarea brădenilor, după o primă repriză în care petroșenenii promiteau să se țină tari (0 – 0). Repriza secundă a adus pe tabela de marcaj primele două goluri ale brădenilor, înscrise de Viorel Miclean (min 54) și Alexandru Deak (min 85). Înainte de finalul partidei, universitarii reușesc să reducă din handicap prin golul marcat de Ionuț Bulimej (min 89). La juniori, vice-versa, Universitatea Petroșani dispune de Aurul Brad, pe terenul brădenilor (0 – 2).
Cea de-a doua întâlnire de duminică, una foarte interesantă în ceea ce privește clasamentul, a fost cea dintre Victoria Călan și Șoimul Băița. O partidă cu ambiții de ambele părți despre care spuneam, în avancronica etapei, că vom vedea dacă Victoria Călan își va păstra poziția a treia în clasament. Nu numai că și-a păstrat poziția în clasament, obținând o frumoasă victorie cu 4 – 3, pe terenul de la Călan, dar au oferit și adevărate clipe de bucurie pentru suporterii călăneni, convinși de-acum că echipa lor este aptă de promovare. Centralul Valentin Gavrilă a avut viață grea, oferind o ploaie de avertismente de-a lungul partidei. Prima repriză părea să fie în avantajul Băiței (2 – 3) însă golurile șoimilor s-au oprit aici după pauză, iar călănenii au reușit să egaleze și apoi să preia conducerea jocului. De consemnat este faptul că Șoimul Băița ratează o lovitură de la 11 metri care putea transforma mersul jocului. Golurile Victoriei Călan au fost înscrise de Bogdan Muntean (min. 3), Adrian Marinca (min 19), Andrei Mînja (min 47) și Răzvan Stănculea (min 57), iar cele ale Șoimului Băița au fost marcate de Ciprian Roşca (min 17), Claudiu Stamatin (min 39) și Andrei Şoit (min 44).Partida juniorilor oferă șansele victoriei oaspeților, scorul final fiind 0 – 7 în favoarea tinerilor de la Șoimul Băița.
Am lăsat finalul pentru o veste tristă. Redacția sportivă a cotidianului nostru se aliniază mesajelor de condoleanțe transmise de AJF Hunedoara și de cluburile sportive din cadrul acestei asociații și regretă dispariţia lui VERDEŞ GRIGORE, preşedintele CSA Aurul Brad. Suntem alături de familie şi de clubul sportiv Aurul Brad. Sincere condoleanțe!
REZULTATELE ȘI CLASAMENTUL DUPĂ ETAPA CU NUMĂRUL 7
seniori-rezultate-clasament

juniori-rezultate-clasament

prograp-etapa-8

[slideshow_deploy id=’27028′]