Când vor avea căldură unitățile de învățământ din Petroșani ?

În ciuda faptului că autoritățile locale din municipiul Petroșani, intuind lipsa de seriozitate a celor de la CEH în ceea ce privește furnizarea agentului termic pentru abonații din acest oraș, au montat, în regim de urgență, centrale termice pe gaz la toate unitățile de învățământ din Petroșani, în școlile și liceele din Petroșani este tot frig, pentru că noul sistem alternativ de termoficare nu a putut fi pus încă în funcție.

scoala4-petrosani2

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că le-a solicitat directorilor unităților de învățământ să urgenteze obținerea avizelor necesare și, acolo unde încă lucrările nu au fost finalizate, acest lucru să se întâmple cât mai repede cu putință, pentru ca activitatea școlară să nu aibă de suferit.

”Ceea ce pot să vă spun este că, în mod cert, la Școala 7, la Școala IG Duca, sediul vechi și sediul nou dar și la Școala Avram Stanca, vom porni centralele termice pe gaz în cursul acestei săptămâni. La celelalte unități de învățământ ne aflăm în faza de obținere a autorizațiilor de la gaz și le-am cerut directorilor să urgenteze aceste proceduri. La Colegiul Carmen Sylva și la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida mai sunt încă de executat câteva lucrări de extindere a rețele de termoficare pe gaz, dar am convingerea că, până la finalul săptămânii viitoare, vom putea porni peste tot în Petroșani, acest sistem alternativ de termoficare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Între timp, edilul a anunțat că a fost solicitat de către conducerea CEH pentru o nouă întrevedere, având ca temă identificarea soluțiilor pentru furnizarea agentului termic în Peroșani.

”I-am spus domnului director Chiuzan că noi, la Primărie, nu avem altă soluție decât aceea de plăti energia termică așa cum prevede legea, adică atunci când ne este emisă o factură pentru servicii prestate. Eu sper să înțeleagă și cei de la CEH acest lucru și să înceapă furnizarea agentului termic pentru abonații din municipiul Petroșani”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »