Sport sub semnul performanței la noul club sportiv din Vulcan

karateÎntr-un interviu cu viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, consemnat la finalul săptămânii trecute, acesta aprecia că, deși noul Club Sportiv Municipal ”Mihai Viteazu” și-a pornit mai greu activitatea, sportul vulcănean merge în direcția bună.

Afirmația viceprimarului din Vulcan este susținută și de primele rezultate notabile obținute, zilele trecute, de sportivii vulcăneni, în câteva competiții naționale și internaționale.

Cristian Merișanu ne informează că, deși sportivii secției de karate de la CSM ”Mihai Viteazu” din Vulcan, au vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani, aceștia au reușit să obțină 3 medalii de aur și una de argint la Campionatul Internațional de karate din Slovenia, care s-a desfășurat în perioada 14-16 octombrie 2016, cu participarea unui număr de 200 de sportivi din Slovenia, România, Ungaria, Belgia, Croația și Serbia. Astfel, sportivii antrenați de Martin Ferenczi au obținut:

  • Locul I la categ. 10-12 ani, prin Cândea Ioan Flavian;
  • Locul I la categ. 8-10 ani, prin Berechet Eduard Mihai;
  • Locul I la categ. 13-14 ani, prin Băncilă Diana Maria;
  • Locul II la categ. 10-12 ani, prin Biliboc Daria Marin;
  • Locul IV la categ. 10-12 ani, prin Mihai Ana Teodora.

Datorită acestor rezultate, la finalul competiției, România s-a clasat pe locul al III-lea, pe națiuni, la capitolul medalii, cu toate că selecționata noastră a avut doar 5 sportivi, toți fiind membrii ai CSM ”Mihai Viteazu” din Vulcan.

Rezulatate deosebite și la secția de atletism

atletism-vulcanȘi secția de altelism a noului club sportiv din municipiul Vulcan, antrenată de Nicu Diaconu, a deschis seria rezultatelor meritorii din acest an, după ce doi dintre sportivii vulcăneni și-au câștigat dreptul de a participa la finala Campionatului Național de Cros care se va desfășura pe 22 octombrie la Băile Felix.

Performanța aparține sportivilor Bogdan Ionuț Raita și Nicu Diaconu, care au câștigat probele de 8.000 m, respectiv 10.000 m, în cadrul etapei județene a C.N. de Cros, competiție desfășurată pe 13 octombrie, la Ghelari. În aceeași competiție, un alt sportiv vulcănean, Ioan Cazacu s-a clasat pe locul III la tineret (în proba de 8.000 metri).

Sportivii secției de atletism a CSM ”Mihai Viteazu” au mai alergat, la finalul săptămânii, și la “Crosul Orastiei”, în cadrul unei actiuni umanitare pentru o fetiță bolnavă. În crosul intitulat “Alergăm pentru Lavinia”, sportivii vulcăneni au obținut următoaele rezultatele:

Diaconu Nicu Ștefan  – Locul I la categoria peste 18 ani;

Raita Ionut  Bogdan  – Locul III la categoria peste 18 ani;

Izvoranu Andreia- locul I la categoria până în 18 ani;

cristian-merisanu-viceprimar-vulcanViceprimarul Cristian Merișanu Merișanu are încredere în succesul noului proiect sportiv de la Vulcan

”Iată că, așa cum spuneam și săptămâna trecută prin intermediul mass-media, primele primele rezultate ale noului nostru club sportiv nu întârzie să apară. Iar după cum vedeți, vorbim despre performanțe la nivel regional, național și internațional. Rezultatele sportivilor noștri ne onorează și ne dau încredere că dorința noastră de a continua să selectăm cât mai multi copii care să facă sport și să facă performanță sub egida CMS ”Mihai Viteazu” Vulcan este cât se poate de îndreptățită”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)