Echipa propusă de PNL Huneodara pentru Parlament a fost prezentată azi liberalilor din Valea Jiului

La invitația președintelui PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, o parte din candidații propuși de liberalii hunedoreni pentru alegerile parlamentare au fost prezenți astăzi la o primă întâlnire cu liderii organizațiilor PNL din Valea Jiului. Președintele PNL Hunedoara a ținut însă să-i prezinte pe colegii săi și opiniei publice din Valea Jiului, prin intermediul mass-media.

wp_20161019_18_07_09_pro
Președintele PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că echipa libeală este cea mai bună echipă politică propusă de o formațiune politică din juețul Hunedoara, alegătorilor. Afimația sa este suținută și de președintele PNL Hunedoara, Florin Roman: ”PNL vine în fața alegătorilor din Valea Jiului și din județul Hunedoara cu cea mai bună echipă politică. Avem oameni competenți, care au performat în activitatea de până acum, în domenii majore, oameni care nu au probleme de integritate, probleme penale și niciun fel de alte vulnerabilități”, a declarat Florin Roman.
Președintele PNL Hunedoara spune că, din vechea echipă a liberalilor hunedoreni din Parlament, doar un singur nume se mai regăsește pe lista noilor candidați. ”Am păstrat din vechea echipă parlamentară de la Huneodara doar pe doamna deputat Carmen Hărău, pe care o propunem acum pentru Senatul României. Am luat aceast decizie ca urmare a faptului că doamna Carmen Hărău a fost unul dintre cei mai activi parlamentari români, fiind clasată pe locul 18 în România din punct de vedere al analizei activității parlamentarilor”, spune Florin Roman.
Acesta arată, totodată, că PNL deschide lista propunerilor pentru Camera Deputaților cu un om de certă valoare profesională, fostul director al Finanțelor Publice din Regiune Vest, economistul Lucian Heiuș. ”Domnul Heiuș este un finanțist apreciat și vă pot spune că domnia sa este propunerea pe care PNL Hunedoara o va face pentru viitorul Guvern liberal, care se va construi în jurul lui Dacian Cioloș”, explică Florin Roman.
Din echipa propusă de PNL Hunedoara pentru a candida în alegerile generale din decembrie, au mai fost prezenți astăzi la Petroșani:
Dorin Gligor, fost prefect al județului Hunedoara, fost vicepreșdinte al Consiliului județean și om cu o bogată experiență în politică și administrație, dar și un om corect, vertical.
Mircea Goia, actualul primar al orașului Hațeg, fost polițist, un om respectat în comunitatea locală din Țara Hațegului.
Oana Frânc, avocat din Deva și ”vocea Opoziției” din Consiliul Județean Hunedoara, un om tânăr, dar de certă perspectivă în politica liberală.
La urmă, dar nu în ultimul rând, Florin Roman apreciază că Valea Jiului are un argument în plus pentru a da girul său de încredere politică PNL-ului, prin prezența, pe poziția a doua la Senat a fostului președinte al Consiliului județean Hunedoara, Adrian David. ”Pe de o parte, regret că județul Hunedoara a pierdut șansa de a avea un președinte de Consiliu Județean de valoarea lui Adrian David. Știu că în perioada scurtă în care a condus CJH a reușit să facă câteva lucruri bune și, chiar dacă nu va recunoaște acest lucru, știu că a ajutat ca nimeni altul Valea Jiului. Nu degeaba, cei de la Comisia Europeană l-au dat exemplu de bune practici în promovarea și derularea unor importante programe europene, încheiate în mandatul său. Pe de altă parte, cred că Valea Jiului are șansa de a avea în Adrian David un senator la fel de implicat care, împreună cu domnul Heiuș – care va face parte din viitorul Cabinet, pot să lucreze eficient în folosul cetățenilor din Valea Jiului. Pentru că problemele Văii Jiului nu pot fi rezolvate nici în plan local, nici de Consiliul județean, ci doar de Guvernul României. Vreau să vă spun că nici un alt partid nu are, în județul Huneodara, intrare la Guvern așa cum această această echipă pe care o propune PNL. Dați-le doar șansa să vă reprezinte. Cu profesionalism, experiență și, în primul rând, integritate – o calitate ce, din păcate, lipsește competitorilor noștri”, spune Florin Roman, președintele PNL Hunedoara.
Cu o astfel de echipă politică, PNL speră să obțină, la alegerile parlamentare din decembrie, un scor de minim 30% în fiecare din cele 6 localități ale Văii Jiului.
[slideshow_deploy id=’27126′]