Pregoterm Vulcan va gestiona problema deșeurilor menajere până la punerea în funcție a deponeului de la Bârcea

ile la birouPrimarii din Valea Jiului și vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora au avut astăzi, la Petroșani și Vulcan, o nouă rundă de discuții pe tema identificării soluțiilor care trebuie adoptate, în regim de urgență, pentru gestionarea eficiență a serviciilor de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere din regiune.

În condițiile în care licitația pentru desemnarea operatorului care va asigura gestionarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara, nu va putea fi finalizată mai devreme de primăvara anului viitor, autoritățile locale și județene sunt obligate să găsească soluții pentru această problemă.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, în urma întâlnirilor de astăzi ale primarilor Văii Jiului cu Mircea Bobora, vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara în responsabiltatea căruia se află această problemă, s-a ajuns la un acord comun. ”Am convenit că, pentru o perioadă de 3 luni, cât putem utiliza potrivit analizelor tehnice, deponeul temporar de deșeuri construit la Petroșani de Consiliul județean Hunedoara, întreaga activitate de gestionare a deșeurilor să fie realizată de societatea Pregoterm Vulcan. Acesteia îi va reveni și sarnina de a face servicii similare și în perioada ulterioară, după umplerea gropii tempoare de la Dâlja, la deponeul județean de la Băcia”, a declarat Gheorghe Ile.

Reprezentanții autorităților locale din Valea Jiului speră că, în acest fel, vor putea gestiona eficient problema deșeurilor menajere în perioada de tranziție, până la punerea efectivă în funcție a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din udețul HUneodara, astfel încât acesta să respecte în totalitatea reglementările de mediu, dar în același timp, să păstreze în limitele suportabilității costul acestui important serviciu de utilitate publică.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



« (Știre anterioară)