De ”Ziua Armatei”, onor generalului Dragalina, la monumentul din Defileul Jiului

monument-dragalinaPotrivit informațiilor furnizate de col. Virgil Sanda, Asociația Cadrelor Militar în Rezervă și Retragere din Valea Jiului și Asociația ”Regina Maria” vor marca, și în acest an, aniversarea ”Zilei Armatei” printr-un ceremonial militar care va avea loc la monumentul generalului Dragalina din Defileul Jiului (Lainici). Evenimentul organziat de cadrele militare rezerviste din Valea Jiului este programat pentru data de 25 octombrie 2016, dată la care se sărbătorește în România, ”Ziua Armatei”, ceremonia urând să înceapă în jurul orei 11,00.

Tot aici vor fi organizate, la finalul săptămânii, mai exact pe 28 octombrie 2016, ora 12,00 ceremonii dedicate comemorării luptelor din Defileul Jiului care au avut loc în urmă cu un secol, odată cu decizia României de a intra în Primul Război Mondial. La aceste ceremonii și-a anunțat deja participarea și Primul Ministru al României, Dacian Cioloș.

Ceremonii dedicate ”Zilei Armatei Române” vor avea loc și la Deva, pe 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor, unde începând cu ora 9,00 va avea loc un ceremonial de depunere de coroane și defilarea Gărzii de Onoare.

[slideshow_deploy id=’27126′]