Copiii singuri în atenţia celor de la Salvaţi Copiii

Copii care cresc fără părinţi. Un fenomen îngrijorător ia amploare în România, unde sute de mii de copii cresc fără părinţi. Nici judeţul Hunedoara nu face excepţie de la această stare. Aceşti copii au intrat în atenţia celor de la Salvaţi Copiii.

salvati-copiii

“Luna aceasta am ajuns în 8 localități din județul Hunedoara: Bulzeștii de Sus, Tomești, Brad, Vata de Jos, Blăjeni, Buceș, Crișcior și Bucuresci, unde am desfășurat activități de informare pentru părinți, profesori și reprezentanții primăriilor, cu privire la procedura de delegare a autorității părințești atunci când părintele în grija căruia se află copilul pleacă la muncă în străinătate.Chiar dacă inițial am observat un sentiment de reținere, mai ales când erau menționate cuvintele ”instanță”, ”judecătorie”, informațiile oferite, prin simplitatea lor, s-au dovedit a fi liniștitoare și utile. În mod practic, părintele are de parcurs două etape: 1. transmiterea notificării către Serviciul Public de Asistență Socială din localitatea de domiciliu; 2. înaintarea unei cereri la instanță (judecătoria competentă teritorial)”, arată o informare a organizaţiei Salvaţi Copiii.

Părinţii care pleacă peste hotare la muncă trebuie să notifice Direcţiile de Asistenţă Socială, astfel încât să se procedeze la delegarea autorităţii părinteşti.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



(Următoarea știre) »