Petroșani. O bătrânică de 73 de ani, păcălită de escroci prin metoda „Accidentul”

În data 23.10.2016, la ora 14:10, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată e o femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiul Petroșani, despre faptul că în data de 23.10.2016, în jurul orei 11:00, a fost contactată, pe telefonul fix, de o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul său şi care, plângând (din această cauză nu i-a recunoscut timbrul vocal), i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier pe raza municipiului Deva, unde a lovit cu autoturismul un copil. Apelantul i-a spus femeii că a ajuns la o înțelegere cu tatăl copilului şi că trebuie să îi dea acestuia 7.000 de euro, “pentru a scăpa de dosar”.

metoda-telefonul

Ulterior, persoana vătămată a fost contactată, tot pe telefonul fix, de o  persoană care s-a recomandat a fi „avocatul” fiului său, care i-a comunicat că se află în Deva şi că va trimite „şoferul”, care se afla la Petroşani, pentru a-i înmâna suma de bani.

Având în vedere vârsta înaintată şi starea emoţională, persoana vătămată a apelat la o vecină, în vârstă de 26 de ani, care s-a întâlnit, pe raza municipiului Petroşani, cu un bărbat necunoscut, căruia i-a înmânat 2.000 de lei şi 2500 de euro.

În cauză, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani  au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi luării măsurilor legale.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)