Ecologie și plimbări cu caii, în ”Săptămâna altfel”, pentru elevii Colegiului Mihai Viteazu din Vulcan

cavalli1Elevii Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan se află în această săptămână în programul extracurricular ”Săptămâna altfel”. Elevii claselor a X-a de la liceul vulcănean au decis să dedice ziua de marți, 25 octombrie, unor activități de voluntariat. Ei au fost, în acest sens, oaspeți ai Asociației ”Parco Cavalli” din Vulcan, unde au dat gazdelor o mână de ajutor în ecologizarea perimetrului din jurul fostului stadion de la Paroșeni, loc ce găzduiește acum ferma de animale a apreciatei organizații social-educaționale din Valea Jiului. În plus, tinerii au plantat aici și flori și arbuști pentru ca, anul viitor, în primăvară, locul să fie și mai primitor.

Președintele Asociației Parco Cavalli, Florin Petrișor Vrabie se declară extrem de mulțumit de felul în care au activat, la acțiunea de astăzi, liceenii de la Vulcan. ”Nu este pentru prima oară când copiii, fie ei mai mici sau mai mari, vin alături de noi. Acest tip de activități de ecologizare a zonei în care stau căluții și animăluțele din parcul nostru este deja o activitate constantă pe care o derulăm cu sprijinul elvilor de la școli. De data aceasta, ne-au fost alături elevii claselor a X-a de la Colegiul Mihai Viteazu din Vulcan și le mulțumesc pentru toată activitatea lor voluntară de astăzi”, ne-a declarat Florin Vrabie.

cavalli2

Pentru munca prestată în acțiunea de ecologizare de astăzi, elevii din Vulcan au primit din partea celor de la Parco Cavalli câte o ședință de călărie, dar au avut și o zi frumoasă alături de ”locatarii” centrului de hipoterapie și zooterapie de la Vulcan. Parco Cavalli va fi și în zilele următoare gazda tinerilor care doresc să deruleze aici o parte din programul ”Școala altfel”.

cavalli3

În altă ordine de idei, Florin Vrabie informează că, la începutul lunii viitoare, Asociația Parco Cavalli va organiza și un eveniment festiv de mare amploare, la care vor fi prezenți toți prietenii asociației. ”Este vorba despre o festivitate în cadrul căreia vom prezenta și prima noastră revistă, care a părut într-un format de excepție la Casa de editură Exclusiv, cu sprijinul Consiliului județean Huneodara. Îi invit încă de pe acum pe toți cei care vor să afle mai multe despre noi să vină și la acest eveniment festiv, care va avea loc pe 4 noiembrie, de la ora 11,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani”, mai spune Florin Vrabie.

cavalli4

cavalli5

cavalli6

[slideshow_deploy id=’20328′]