Investițiile în rețeaua de apă și canal ne clasează peste județul Timiș

Județul Hunedoara a depășit Timișul în ceea ce privește accesul populației la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Doar în Valea Jiului, în ultimii ani, societatea de apă din Valea Jiului a derulat investiţii masive pentru modernizarea sistemului de apă şi canalizare. Un raport al Institutului Naţional de Statistică arată că judeţul Hunedoara ocupă primul loc în regiunea de vest în ceea ce priveşte gradul de racordare a populaţiei la sistemul de alimentare cu apă, cu un procent de 81,1%.

canalizare1

 

“Gradul de racordare a populaţiei la sistemul public de alimentare cu apă în anul 2015 este de 63,7% din populaţia rezidentă a României. Sfera cuprinde toate unităţile care au ca activitate economică principală captarea, tratarea şi distribuţia apei (…), unităţile administraţiei publice locale (…) care distribuie apă şi operatorii economici cu licenţe de captare pentru debite mai mari de 1000 l/s”, arată raportul.

În acest context, judeţul Hunedoara ocupă prima poziţie din regiunea de vest, cu un grad de racordare de 81,1% a populaţiei la sistemul de alimentare cu apă. Mai exact, potrivit raportului 325.441 hunedoreni au acces la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Judeţul Timiş ocupă locul al doilea în regiunea de vest cu un grad de racordare de 71,2% a populaţiei la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

În ceea ce priveşte accesul populaţiei la sistemul de canalizare, la nivel naţional, sunt racordaţi la acest serviciu doar 47,8%.

“Gradul de racordre a populaţiie la sistemele de canalizare în anul 2015 este de 47,8% din populaţia rezidentă a României”, mai arată acelaşi raport.

Şi în acest caz, judeţul Hunedoara este pe primul loc în regiunea de vest. 73% dintre hunedoreni sunt racordaţi la sistemul de canalizare, comparativ cu 54,9% dintre timişeni.

hd-timis

[slideshow_deploy id=’36590′]