Ajutoare financiare pentru mineri

 

Minerii care suferă de boli grave sau incurabile au beneficiat de circa 30 de mii de lei.. În doar trei luni au fost înregistrate 30 de cazuri de boli grave sau incurabile, precum cancer, tumori sau operaţii pe cord.

shutterstock-mineri

Zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara suferă de boli incurabile sau grave.  Minerii care suferă de boli grave sau incurabile primesc un ajutor din partea angajatorului. Potrivit CEH, de la începutul anului şi până în luna martie au fost analizate 30 de astfel de cereri.

“Acordarea de ajutoare financiare, angajaţilor care suferă de boli grave şi incurabile, ăv facem cunoscut faptul că în perioada ianuarie – martie 2016 au fost analizate un număr de 30 cereri ale angajaţilor S CEH SA de către comisia mixtă administraţie – sindicat şi acordate ajutoare în valoare de 30.300 lei”, arată un răspuns al CEH.

Cei mai mulţi mineri care suferă de boli grave sau incurabile sunt la mina Lupeni. Aici 12 persoane au astfel de afecţiuni. La Lonea sunt înregistraţi 7 mineri cu boli grave sau incurabile, la Livezeni 4, la Vulcan 3, iar la PrestServ 5. Totodată, Codul fiscal precizeaza faptul ca ajutoarele pentru bolile grave si incurabile nu sunt venituri impozabile. Tuturor acestor afecţiuni li se adaugă şi bolile profesionale. Mii de foi de boală au fost anul trecut la Complexul Energetic Hunedoara, iar corpul de control al ministrului Energiei a demarat verificări în acest sens.

[slideshow_deploy id=’20328′]