Creditorii CEH nu vor continuarea lucrărilor de la Paroșeni

Lucrările de la termocentrala Paroșeni sunt sub semnul întrebării. Comitetul creditorilor nu a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de la termocentrala Paroșeni.

Stanescu-Bogdan

Niciunul dintre membrii comitetului creditorilor Complexului Energetic Hunedoara nu a fost de acord cu plata sumei către CNIM pentru finalizarea investiției care a ajuns la 96%. Mai exact, 5.026.058,83 lei ar mai fi fost necesari pentru continuarea investiției.

“Cu privire la punctul doi aflat la ordinea de zi, respectiv – Aprobarea platii, in suma de 5.026.058,83 lei, catre CNIM, conform acordului de principiu, dat de creditori, pentru continuarea si finalizarea investitiilor la SE Paroseni, din sedinta Comitetului creditorilor din 22.09.2016″: Cu majoritate de voturi, nu se aproba plata sumei de 5.026.058,83 lei catre CNIM”, arată raportul.

 

Administratorul special al CEH declara că investiția de la Paroșeni ar trebui să continue.

 

“Investiţia de la Paroşeni ar trebui finalizată având în vedere că suntem undeva la 96%, ca să nu ne înecăm ca ţiganul la mal, ar trebui să finalizăm şi ar fi bine pentru Paroşeni. Mai sunt mici probleme tehnice de agreere de către Ministerul Energiei  a sumei respective ca fiind o sumă eligibilă care poate fi accesată din ajutorul de stat acordat în anul 2015. Dacă mininisterul nu acceptă, noi nu ne putem asuma că o plătim noi, că am semna lucruri penale, iar libertatea e mult mai scumpă decât un lucru de genul acesta. Nu aş vedea un impediment în faţa Ministerului Energiei de ce nu ar accepta o astfel de sumă, e o sumă care este necesară şi se încadrează în decizia Comisiei Europene de ajutor de stat pentru funcţionarea societăţii. A fost o tărăgănare, dar nu justificată că nu vor să îşi asume. În situaţia puţin probabilă a neacceptării acestor cheltuieli am ajunge în ipoteza de a nu avea conformitate de mediu”,  a declarat în urmă cu câteva luni, Bogdan Stănescu, administratorul special al CEH.

[slideshow_deploy id=’24093′]

 

 



(Următoarea știre) »