Rezultate meritorii pentru sportivii din Valea Jiului la semimaratonul de la Varpalota

semimaraton1Localitatea maghiară Varpalota (Ungaria), nfrățită cu Petroșaniului a organizat, la finele săptămnii, tradiționalul semimaraton, competiție înscrisă în calendarul internațional al concursurilor de atletism. Valea Jiului a fost reprezentată la acest eveniment sportiv de două delegații, una din Petroșani, respectiv una din Petrila.

Delegația municipiului Petroșani, care a făcut deplasarea la această competiție cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani, a fost formată din sportivii Adrian Mraz (55 ani), Gheorghe Codrea (48 ani), Marian Lungu (32 ani) și Flavius Șoica (30 ani.).

Potrivit informațiilor furnizate de conducătorul delegației din Petroșani, Adrian Mraz, rezultatele sportivilor in Petroșani sunt apreciabile, similare celor obținute și în concursul din anul 2015. Astfel, la categoria 16 – 39 ani, Flavius Șoica a obținut un timp de 1:27:43, în timp ce, la aceeași categorie, coechipierul su, Marian Lungu a înregistrat cu rezultat de 1:27:58. Cel mai bun rezultat din concurs a fost obținut de Ggeorghe Codrea, la categoria 40-49 de ani, care și-a păstrat locul înbtre laureații competiției, clasându-se e locul III la categoria sa de vârstă, cu un timp de 1:28:49, locul III. Un rezultat bun a fost obținut și de Adrian Mraz, la categoria 50-59 de ani, cu un timp de 2:03:39.

semimaraton2”De subliniat sunt rezultatele foarte bune ale băieților, cu timpi mai mici de 1h și 30 min., fapt remarcabil ținând cont de diferențele dintre un concurs de plat pe șosea și unul de alergare montană, sportivii noștri fiind toți alergători montani. De asemenea, apreciem meritorie ocuparea unui loc pe podium, la un semimaraton internațional de tradiție, cum este cel din Ungaria, de la Varpalota, unde majoritate
premiilor le iau, în general, sportivii din Kenya, urmați de cei din Italia și Ungaria, adevărați specialiști ai acestui tip de competiție de semimaraton de oraș”, a precizat Adrian Mraz.

La acest concurs au fost prezenți și sportivi din cadrul Asociației ”San Montan” din Petrila. Aceștia au reprezentat oraşul Petrila fiind înscriși în cursele de alergare de 10 km, respectiv 21 de km. Potrivit președintelui Asociației ”San Montan”, Erika Șanta, la cursa de 10 km au participat Lucian Labăși Ion Radu, iar la cursa de semimaraton (21 km) au participat Ion Bârnea, Andrei Mititelu și Tănase Tekar, acesta din urmă reușind și o clasare pe podium la categoria sa de vârstă.

 

Premiile competiței de semimaraton de la Varpalota au fost înmânate de primarul localității, doamna Marta Campanari-Talaber.

semomaraton3

[slideshow_deploy id=’27028′]