Ce nereguli a constatat Cristian Resmeriță la spital?

Primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță, a constata zeci de nereguli la Spitalul municipal Lupeni. Așa cum a informat încă de dimineață, acesta împreună cu o echipă de control din cadrul primăriei a verificat activitatea unității medicale. Primele rezultate i-au lăsat un gust amar edilului.

spital-1

 „Am convocat 15 oameni și am format 3 echipe de control, una condusă de mine, una de viceprimar și una de un consilier personal. Am controlat de la bucătărie, grupul alimentar, sălile de operații, situația curățeniei, angajările din ultimii 3 ani de zile. Nu pot fi de acord cu faptul că mi-a fost sezizat că nu este căldură, lucru criminal într-un spital. Pot spune acum că modul în care se servește masa, în niște farfurii ruginite, mizeria pe care am găsit-o în unele secții, de exemplu la recuperare, sunt de neconceput. Am solicitat managerului să își dea demisia. Consider, ca ordonator de credite la acest spital, că mandatul domnului Neamțu se încheie astăzi”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

spital2

Primarul lupenean susține că a găsit aparatură medicală nou-nouță în valoare de milioane de euro care nu a fost folosită nici măcar odată.

„Am găsit aparatură medicală sigilată în cabinete. Există fotografii, sau există aparatură pe care nu am găsit-o azi în timpul controlului. Poate de emoții nu știau unde este și sunt grave deficiențe. Am anunțat DSP și Ministerul Sănătăîții și solicit Corpului de Control al Ministrului Sănătății să facă o verificare, pentru a vedea cu ce ne confruntăm acolo. Doar în acest an au plecat 7 medici, ceea ce este foarte mult”, a spus Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

neamtu

În acest context, primarul a cerut demisia lui Doru Neamțu, managerul Spitalului municipal Lupeni.

 

[slideshow_deploy id=’24093′]