Metoda „AVOCATUL” face o nouă VICTIMĂ în Petroșani. Tânăr din Vulcan cercetat pentru înșelaciune

     În data 26.10.2016, la ora 16:45, ofițerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de o femeie în vârstă de 67 de ani, din municipiul Petroșani, despre faptul că, în jurul orei 16:10, a fost contactată, pe telefonul fix, de o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind „fiul său” şi care, plângând (din aceasta cauza nu i-a recunoscut timbrul vocal), i-a spus că a comis un accident pe raza municipiul Petroşani, unde a lovit cu autoturismul un copil. Apelantul a specificat faptul că minorul se află în comă la Spitalul Petroşani  şi are nevoie urgentă de o sumă de aproximativ 10.000 de euro, pentru a se împăca cu părinţii copilului.  

metoda-avocatul

Persoana vătămată i-a transferat apelul telefonic fiicei sale, care a purtat discuţii cu apelantul, care s-a recomandat a fi „avocatul” fratelui ei. În urma convorbirii, fiica părţii vătămate s-a întâlnit cu un presupus „șofer al avocatului” pe raza municipiului Petroşani şi i-a dat suma de 8.000 de lei.

  ” În urma verificărilor efectuate pe baza semnalmentelor furnizate de fiica părţii vătămate, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr în vârstă de 26 de ani,  din municipiul Vulcan, care a fost condus la sediul Poliţiei, pentru efectuarea de cercetări. Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani  au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor suspecte de comiterea acestei fapte” au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.