Cristian Merișanu despre atragerea investitorilor, în viziunea liberală, și drumul de la slogan la realitate

caprisoaraDacă la nivel declarativ, ambițiile liberalilor vulcăneni sunt strălucite, când vine vorba despre fapte concrete în această direcție, deciziile liberalilor se pare că au exact efecte contrare.

Viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că la fel s-a întâmplat, ca în multe alte situații, și în ședința Consiliului Local al Municipiului Vulcan din luna septembrie 2016, unde reprezentanții PNL au făcut – cu surlele și trâmbițele de rigoare – o propunere menită să elimine toate motivele care i-au ținut departe de Vulcan pe potențialii investitori. Mai exact, se propunea ca oportunitățile pe care un investitor le poate găsi în municipiul nostru să fie afișate pe situl primăriei și în limba engleză! ”Una peste alta, trebuia să înțelegem cu toții că doar liberalii știu care este treaba cu investitorii și doar ei cunosc rețeta atragerii acestora”, spune Merișanu.

merisanuAcesta le atrage însă atenția celor din PNL că e o vorbă care spune că după ce ai mințit o dată, îți trebuie o memorie bună ca să nu te faci de rușine. Din păcate pentru cei de la PNL, se pare că memoria nu i-a ținut nici măcar o lună de zile! Așa se face că, după cum ne informează viceprimarul Vulcanului, în ședința din luna octombrie, reprezentanții PNL din legislativul vulcănean au fost puși pentru prima dată în acest mandat, în fața unei probleme concretă referitoare la o investiție privată: pe ordinea de zi s-a aflat și propunerea de închiriere prin licitație a cabanei Căprișoara. ”După analizarea situației complicate în care se află cabana Căprișoara, domnul primar a inițiat un proiect de hotărâre în favoarea unor posibili investitori interesați de revitalizarea acestui obiectiv turistic. Pentru a veni în sprijinul investitorilor, s-a propus un preț de pornire la licitație într-un cuantum rezonabil de 5% din profit, dar nu mai puțin de 100 lei / lună. Preț care, evident, putea crește în urma licitației, în mod direct proporțional cu interesul investitorilor pentru acest obiectiv. Surpriza ședinței a venit însă tocmai de la cei care se erijaseră cu o lună în urmă în cei mai feroce susținători ai investitorilor! Din tabăra liberalilor a venit un amendament, prin care se propunea modificarea prețului de pornire la exact 5 €/mp/lună! Adică, peste 3000 € – chirie! Pe lună! Este cât se poate de evident că acest amendament dovedește atât faptul că preocuparea liberalilor pentru investitori nu depășește nivelul de slogan electoral, cât și o gravă necunoaștere a realităților economice din comunitatea noastră”, spune Cristian Merișanu.

Acesta se întreabă, în mod firesc, dacă la 3000 de euro chirie pe lună ar putea vreun investitor să se gândească măcar teoretic la oportunitatea de a prelua administrarea Cabanei Căprișoara. Darămite să mai participle și la licitație. Chiar dacă despre acest lucru s-ar fi scris în engleză, arabă sau chineză, pe pagina de Internet a Primăriei…

[slideshow_deploy id=’13835′]