FOTBAL. AVANCRONICA ETAPEI CU NUMĂRUL 9, LIGA 4 HUNEDOARA

Meciurile contând pentru etapa cu numărul 9 a campionatului județean de fotbal, Liga 4 Hunedoara, se vor desfășura sâmbătă, 29 octombrie 2016, la orele cu care deja ne-amobișnuit, 9,30 – Juniori și 11,30 Seniori. Devenit din ce în ce mai interesant, campionatul județean de fotbal hunedorean vine și în această etapă cu câteva meciuri mari.

inter-1

Toată atenția în Liga 4 va fi pe meciul de la Lupeni, unde Hercules Lupeni va întâlni Șoimul Băița. O partidă destul de grea pentru Hercules, la care va trebui să față cu brio dar nici Șoimii nu au mai fost cei pe care i-am știut în ediția trecută. Lupeniul va avea de luptat fără doi pioni importanți ai echipei, Roșianu și Harangozo, recent sancționați de AJF Hunedoara și suspendați una, respectiv cinci etape în cazul lui Harangozo, pentru comportament nesportiv în partida de la Călan (jignirea și bruscarea arbitrului). Partida va fi condusă de la centru de Anca Florin din Deva, ajutat la margine de Claudiu Doarvoaș (Mintia) și Andrei Buda (Hunedoara).
O altă partidă foarte interesantă va fi la Certej, unde Aurul Certej va avea ca adversară Victoria Călan. Ambele echipe surprinzătoare în evoluția acestui sezon, aflate pe poziții apropiate în clasament, 3 respectiv 4, la diferență de doar un punct,vor oferi un meci cât se poate de interesant, având în vedere miza. Partida va fi arbitrată de echipa, Andrei Fodor (Deva) la centru, Andi Igna (Sântuhalm) și Raul Popa (Hunedoara) la margine.
Liderul actual al campionatului județean, Inter Petrila, va juca acasă cu Metalul Crișcior Brad. Un meci ușor pentru petrileni, intrând în luptă ca favoriți, dar să nu uităm surpriza din sezonul trecut, atunci când aceeași echipă Metalul desființa Șoimul de pe prima poziție în clasament. În recentele declarații ale antrenorului Vuțu Moldovan puncta foarte bine că fiecare meci are frumusețea, acțiunea și importanța lui la acel moment. Partida va fi condusă de Emanuel Băiconi din Boița, ajutat de Robert Chiriță și Sorin Corpadi, ambii din Lupeni.
La Hațeg, iubitorii sportului cu balonul rotund vor putea asista la partida dintre Retezatul Hațeg și Jiul Petroșani. Aflate pe poziții apropiate în clasament pe cele două echipe le despart totuși cinci puncte diferență, favorită în acest meci fiind echipa Retezatul Hațeg. Centralul Daniel Thirt (Călan) și tușierii Roxana Haidiner (Tâmpa) și Alexandru Petelniceanu (Călan), vor forma echipa de arbitraj în acest meci.
La Brad este programată întâlnirea dintre Aurul Brad și CS Hunedoara. Evoluția în campionatul actual a tinerilor hunedoreni poate pune probleme Aurului în această partidă. Arbitrajul va fi condus de Leopold Herczeg (Băcia), ajutat de Marius Corui (Deva) și Cristian Bumb (Băcia).
Cea de-a șasea partidă programată pentru etapa a noua este cea de Petroșani dintre Universitatea Petroșani și Minerul Uricani. Vorbim despre un meci cu final neașteptat cu un pronostic surprinzător, interesul este al studenților dar Minerul încă nu a luat startul. Echipa care va arbitra această partidă este formată din Valentin Gavrilă (Crișcior) ajutat de Alin Saraol și Corado Cîrstoiu (Deva).
program-seniori-9
În ceea ce privește partidele junirilor A din Liga 4 Hunedoara, cea mai interesantă întâlnire este cea de la Hațeg, unde ocupantele primelor două poziții se vor confrunta în partida Retezatul Hațeg – Jiul Petroșani.
CS Hunedoara, aflată pe poziția a treia se va deplasa la Brad pentru meciul cu Aurul Brad iar Inter Petrila de pe poziția a patra în clasament va întâlni Metalul Crișcior pe stadionul Parângul Lonea.
program-juniori-9
[slideshow_deploy id=’27028′]