Pompierii din Petroșani ”donează pentru viață”

Nu mai puțin de 30 de militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani și din subunitățile componente Lupeni și Baru Mare participă la o campanie umanitară derulată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

pompieri-donare-sange

Astfel, pompierii și paramedicii au mers în acestă dimineață la Centrul de Transfuzii Sanguine Petroșani pentru a dona sânge și spun că gestul lor este unul de solidaritate față de cei suferinzi, în condițiile în care este în permanență nevoie de sânge iar numărul donatorilor este din ce în ce mai mic.

”La această campanie umanitară participăm 30 de componenți ai Detașamentului de Pompieri Petroșani și vom merge în două ture pentru a dona sânge. O parte suntem prezenți astăzi la Centrul de Transfuzie iar o altă parte va merge mâine. Chiar dacă prin activitatea noastră de zi cu zi salvăm vieți, am considerat că avem datoria să participăm și la campania umanitară”, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani, Adrian Avram. Campania ”Salvatorii donează pentru viață” este derulată de IGSU la nivel național în perioada 28 – 29 octombrie 2016, iar pompierii din Valea Jiului nu sunt la prima acțiune umanitară prin care își ajută semenii și în afara obligațiilor de serviciu.

[slideshow_deploy id=’27126′]