FOTBAL / CRONICA ETAPEI A IX-A, LIGA 4 HUNEDOARA. SURPRINZĂTOR DE MULTE… AVERTISMENTE !

Sâmbătă, 29 octombrie, s-au disputat meciurile Ligii a 4-a, contând pentru etapa cu numărul 9 din campionatul județean de fotbal hunedorean.

inter1

Caracterizând la modul general partidele din liga județeană, putem spune că sunt acordate multe cartonașe, acest lucru denotă indisciplină în rândul sportivilor cu balonul rotund, cu toate eforturile AJF Hunedoara de a promova disciplina pe stadioane și în terenul de joc.

Cu câteva excepții, etapa a noua a depășit toate așteptările la acest capitol, 29 de avertismente acordate în cinci partide disputate precum și o neprezentare a unei întregi echipe la partida programată.

Petrila

Revenind la cronica etapei, la Petrila, seniorii echipei Metalul Crișcior Brad nu s-au prezentat pentru meciul cu Inter Petrila. În acest caz, regulamentul AJF Hunedoara prevede victoria cu 3 – 0 în favoarea echipei petrilene, iar în prima ședință a comisiei de disciplină se vor hotărî și sancțiunile acordate clubului din Crișcior.Făcând o paranteză, antrenorul principal al CS Inter Petrila, Aurel Vuțu Moldovan și căpitanul echipei petrilene, Adrian Câmpean, și-au aniversat în acest weekend ziua de naștere. Le urăm și noi pe această cale un sincer „La mulți ani!”.

Brad

O partidă cu „cântec”, Aurul Brad la război cu CS Hunedoara. Cele mai multe avertismente acordate unei echipe într-un meci precum și o eliminare. Victoria cu 2 – 1 a revenit Aurului Brad în minutele de prelungiri, tot spre final brădenii rămân în zece jucători prin eliminarea lui Radu Filipaș (min 80). Golurile partidei au fost marcate de Viorel Miclean – min 17, Alexandru Almășan – min 93 (Aurul Brad) și Emil Polvrea – min 90, jucătorul brădenilor marchează un autogol în favoarea hunedorenilor.

Hațeg

Singura partidă jucată fără avertismente a fost cea dintre Retezatul Hațeg și Jiul Petroșani. Nicio șansă pentru seniorii jiuliști care încep partida cu marcarea unui gol, dar în propria poartă. În repriza secundă, Hațegul își întărește victoria cu încă două goluri. Marcatori: Codruț Turdean – min 40 (Jiul Petroșani – autogol), Favian Pop – min 66 și Sergiu Maier – min 83 (Retezatul Hațeg).

Lupeni

Fiind unul dintre cele mai așteptate meciuri ale acestei etape, nu a fost unul lipsit de evenimente. Hercules Lupeni începe partida de pe teren propriu prin a fi condusă de Șoimul Băița toată partea întâi a jocului, simțindu-se lipsa unor piloni importanți din echipa de la Lupeni. Abea în repriza secundă lupenenii reușesc egalarea și acesta rămâne și scorul final al partidei. Golurile au fost marcate de Andrei Șoit – min 12 (Șoimul Băița) și Andrei Firan – min 53 (Hercules Lupeni).

Petroșani

Primul punct din această ediție a campionatului obținut de Minerul Uricani a fost pe terenul de la Universitatea Petroșani. Studenții încep bine fiind la conducerea jocului din primele minute. Urmează apoi o perioadă nefastă ajungânsd chiar să fie conduși de echipa Minerul Uricani. Doar în ultimele minute de joc mai reușesc să aducă egalarea pe tabela de marcaj. Marcatori: Paul Ceru – min 4 și Sergiu Colțișor – min 87 (Universitatea Petroșani), Petrică Romanesc – min 53 și Cornel Irina – min 47 (Minerul Uricani).

Certej

O partidă interesantă în urma căreia s-au operat modificări în clasament. Dorința ambelor echipe de a obține victoria în partida Aurul Certej – Victoria Călan, s-a lăsat cu multe avertismente. După o primă parte încheiată indecis, Victoria Călan începe dominarea adversarului pe terenul lui și marchează primul gol al meciului. O lovitură de pedeapsă acordată de centralul Andrei Fodor în favoarea Certejului, aduce egalarea pe tabela de marcaj. Călănenii își pun însă ampreta pe scorul final al partidei și mai marchează încă de două ori. Golurile au fost înscrise de: Paul Isac – min 53 (Aurul Certej), Andrei Mânja – min 47, Andreas Tănasă – min 57 și Cosmin Radu -min 83 (Victoria Călan).

rez-clas-seniori-et-9-l4

JUNIORI

Scorul etapei, în partidele de juniori, la Petrila unde Inter Petrila dispune de Metalul Crișcior cu scorul de 9 – 0 și revine pe podiumul clasamentului. Jiul Petroșani își întărește sintagma de echipă neînvinsă, fiind și echipa cu cele mai multe goluri înscrise și cele mai puține primite (+45), dispunând în deplasare de Retezatul Hațeg. CS Hunedoara își mai adaugă trei puncte obținute în deplasare la AurulBrad.

rez-clas-juniori-et-9-l4


program-etapa-viitoare

[slideshow_deploy id=’24093′]