Primăria Lupeni caută să reducă cheltuielile

Municipalitatea de la Lupeni va încheia un protocol de colaborare cu Bursa Română de Mărfuri. Motivul este achiziționarea unor servicii sau produse la prețuri mai mici, fapt care duce și la reducerea cheltuielilor realizate de administrația locală de la Lupeni.

primaria-lupeni-794x561

“În vederea reducerii cheltuielilor, municipiul Lupeni, în domeniul energiei electrice șI a gazului metan, am identificat posibilitatea achiziționării acestora în mod liber prin intermediul Bursei Române de Mărfuri. Această intenție presupune dobândirea calității de membru afiliat al Bursei Române de Mărfuri printr-o hotărâre a Consiliului Local al municipiului Lupeni în care să se aprobe adererea unității administrativ-teritoriale la respective instituție. Precizez faptul că aderarea ca membru afiliat se face fără costuri șI fără cotizații, presupunând posibilitatea municipiului Lupeni să tranzacționeze printr-un broker propriu șI să achiziționeze mărfurile pe care este interesat, la prețurile pieței libere. Potrivit prevederilor legale șI a regulamentelor în vigoare, municipiul Lupeni va putea achiziționa mărfuri pentru sine șI pentru instituțiile subordinate reducându-se astfel în mod clar cheltuielile cu energia electrică șI gaz metan necesar încălzirii în sezonul rece”, arată Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La nivelul Văii Jiului șI alte instituții publice au aderat la Bursa Română de Mărfuri. Prima care a dat startul a fost Primăria Petroșani care în urmă cu trei ani a cumpărat energie electrică de pe Bursa Română de Mărfuri.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



« (Știre anterioară)