Asociația ”Parco Cavalli” își lansează vineri, în mod oficial, propria revistă

cavalli prim”Grație interesului deosebit de care s-a bucurat, pe parcursul ultimului an, Asociația ”Parco Cavalli” din Valea Jiului, grație parteneriatului nostru cu alte organziații neguvernamentale, cu instituții publice și private, cu reprezentanții mediului educațional și cu mass-media, activitatea noastră  a cunoscut un avânt deosebit. La final de an, avem plăcerea și bucuria de a vă invita să ne fiți alături nu doar pentru un binemeritat prilej de ”remember” al activității noastre comune, dar și pentru a ne bucura împreună de lansarea oficială a primului număr al revistei Asociației noastre, ”CAVALLI EXCLUSIV”, arată Florin Petrșor Vrabie, președintele asociației Parco Cavalli din Vulcan, într-un comunicat de presă.

Acesta spune că evenimentul va avea loc vineri, 4 noiembrie 2016, de la orele 13,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani. ”În cadrul acestui eveniment, la care au fost invitați toți partenerii noștri din județul Hunedoara, pe lângă lansarea revistei noastre, vom avea ocazia să vă prezentăm câteva din realizările noastre din acest an și, de asemenea, ne vom putea bucura de un recital artistic în care își dau concursul artiști îndrăgiți ai Văii Jiului, precum Roxana Irimia, Delia Strana, Monica Țugulea, Flori Grigore și elevii Școlii populare de artă din Petroșani, coorodonați de prof. Simona Ionașc”, mai spune Vrabie.

 

afis-eveniment-cavalli
Câteva cuvinte despe Parco Cavalli

Atunci când am stabilit că vreau să construiesc un parc de echitație am știut doar că iubesc foarte mult caii și că asemenea mie, sunt mulți alți oameni, mai ales copii și tineri, care nu își pot permite să aibă propriul lor cal.  În plus am descoperit că pot ajuta prin căluții mei copiii care au probleme de comunicare, copii cu nevoi speciale care în compania cailor, pot să-și recupereze o parte din afecțiunile lor emoționale, psihice, afective.

Prin generozitatea Primăriei din Vulcan, a domnului primar Ile, asociația noastră denumită în mod generos PARCO CAVALLI (Parcul cu Cai),  a primit terenul de la fostul stadion al minei Paroșeni, unde încet-încet ne dezvoltăm.

Suntem în plin avânt. Numărul de cai crește. Ne-am gândit, împreună cu colaboratorii mei, să creăm un univers al animalelor și păsărilor unde copiii să poată veni și petrece o parte din timpul lor, într-un mod pozitiv, benefic pentru sănătate.  Mica noastră grădină zoologică este în plină expansiune. Avem mult de lucru cu îngrijirea tuturor sufletelor de la Parco Cavalli. Dar avem mare noroc să fim ajutați de oameni generoși care și-au sacrificat din timpul lor sau resursele lor pentru ca să putem menține activitatea parcului sau pentru a putea rezolva problemele tehnice care apar în mod firesc. De curând am primit un ajutor substanțial de la câțiva oameni de afaceri din Valea Jiului, pentru a putea repara acoperișul de tablă.

Le mulțumesc din suflet celor au înțeles că facem un lucru bun pentru copii, pentru tineri.

Dorim să dezvoltăm activitățile de la parc. Ne pregătim să le oferim copiilor multe surprize. Organizare de aniversări, de sesiuni foto cu costume speciale, concursuri, evenimente distractive. Șareta foarte șic pe care am realizat-o special pentru plimbări cu caii le stă la dispoziție copiilor.

În plus, putem organiza plimbări montane în zonele atât de frumoase pe care le avem, folosindu-ne evident de puterea cailor noștri.

Tot aici, dezvoltăm și activități de voluntariat cu elevi care doresc să își dezvolte anumite calități și astfel, prin noi deprinderi, să poată înțelege mai bine natura relației dintre om și cal, dintre om și animale în general.

Desigur, sperăm să obținem și fonduri internaționale pentru proiecte la care ne-am gândit și care pot avea un impact deosebit pentru foarte mulți tineri, copii.

Caii ne mobilizează să îi punem în valoare. Ceea ce facem. Din ce în ce mai bine. Cu prieteni buni care ne susțin și cărora le spunem doar atât. Vă mulțumim pentru că existați !

Florin Petrișor Vrabie

administrator Parco Cavalli