Sport, natură, voluntariat. „Refugiul Agățat”, obiectivul turistic aflat în vizorul „San Montan”, prinde viață

O acțiune de suflet începută zilele trecute de Asociația „San Montan”, împreună cu câțiva voluntari iubitori ai drumețiilor montane, având ca scop principal repararea acoperișului refugiului alpin din Parâng distrus de intemperii, s-a transformat, în cea de-a doua parte, într-o acțiune mult mai amplă.

1
Foarte mulți iubitori ai muntelui au fost impresionați de implicarea asociației din Petrila și a voluntarilor pentru această lucrare și au transmis, pe lângă felicitările lor, dorința de a participa în vreun fel în partea a doua a acestei acțiuni, fie prin prezență, fie material și financiar.

0
Așa cum spuneam, obiectivul inițial a fost repararea acoperișului dar acesta a devenit mult mai amplu, renovarea întregului refugiu, atât de important pentru drumeții aflați în Parâng, un loc în care aceștia să se poată odihni, încălzi, sau să-și poată prepara hrana în condiții civilizate.

2
Ecoul acestui eveniment a adunat aproape 35 de voluntari la sfârșitul acestei săptămâni, în frunte cu cățelul „Uzi” care a supravegheat foarte atent toate lucrările, voluntari sosiți din toată țara, astfel treburile au mers mult mai ușor iar amplitudinea acestei acțiuni a fost coroborată cu dorința acestora de a face mult mai multe.

4
Donații importante au venit de la Asociația „Caritas” Petroșani, prin reprezentantul Alexandru Kelemen, s-au primit donații din București, Craiova, Târgu Jiu, Turnu Severin, Timișoara, Valea Jiului, iar „San Montan” a participat cu restul sumelor necesare.

5
„Banii pe care i-am putut folosi pentru această acțiune au provenit din donații și din cei 2% pe care unii dintre dumneavoastră i-ați redistribuit din impozit către asociația noastră. O familie din Timișoara a dorit să înlocuiască toate ferestrele refugiului așa că au adus geam termopan și le mulțumim pe această cale. În acest weekend, „San Montan” a primit o mână de ajutor, nu doar de la membrii asociației, ci și de la voluntari din toată țara. Mulțumim și celor care nu au putut fi prezenți fizic dar ne-au ajutat financiar pentru cumpărarea materialelor. Pentru toți aceștia, „Jos Pălăria!”, spune Erika Santa, președintele asociației.

6
Pe lângă satisfacția de a face ceva util pentru această zonă montană extraordinară, voluntarii au îmbinat utilul cu plăcutul și au fost recompensați simbolic cu „Certificatul de Voluntar San Montan”.

7
Acțiunea nu s-a încheiat, din dorința de a face mai mult pentru acest refugiu alpin.

8
Astfel că voluntarii își vor mai aloca un weekend pentru „Refugiul Agățat”, în funcție de condițiile meteo acesta va fi anunțat în prealabil.

33
[slideshow_deploy id=’19661′]