Cu cine se întâlnește Dacian Cioloș la Petroșani?

Premierul României, Dacian Cioloș, se va afla mâine la Petroșani. Acesta se va întâlni cu autoritățile locale din Valea Jiului pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și aceste două foste zone miniere mono-industriale. Premierul va fi însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și de consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul Unității Guvernamentală de Asistență Tehnică (UGAT).

dacian-ciolos-fb-1-532x320

“Pe lângă discuțiile cu autorităţile locale din fostele zone miniere Valea Jiului și Roșia Montană – Munții Apuseni, premierul Dacian Cioloș va avea întâlniri cu rectorul Universității Petroșani și cu membri ai Senatului Universității, va vizita Biroul local al Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică – Valea Jiului și va avea discuții cu oameni de afaceri din Alba. Prim – Ministrul doreşte promovarea UGAT, structură organizată la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care va sprijini cele trei zone pilot de intervenţie, mai puţin dezvoltate economico-social, în accesarea şi implementarea unor programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional”, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Premierul va discuta cu autorităţile publice locale despre memorandumul cu tema „Dezvoltarea unor programe integrate din fonduri europene și bugetul național pentru îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonele pilot de intervenție Valea Jiului, zona Roșia Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui – Iași)”. Discuția va viza mecanismul de asistenţă tehnică care va fi implementat la nivel local. Premierul îşi doreşte ca acest mecanism să asigure o abordare integrată prin facilitarea unui mecanism  de coordonare între autorităţi de management, ministerele implicate, structurile locale şi beneficiari.

[slideshow_deploy id=’19661′]



(Următoarea știre) »