Pericol pe autostrada demolată

Un angajat al Companiei de Drumuri a spus că există porțiuni pe autostrada Orăștie-Sebeș unde asfaltul se tasează. Informaţia este însă infirmată de Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cei de la CNAIR susţin că nu există nicio problemă pe acest tronson de drum refăcut.

image-2015-08-26-20380999-70-autostrada-orastie-sibiu-lot-3-circula-doar-doua-benzi

“Până în prezent, de la repunerea în circulaţie, sectorul reconstruit s-a comportat normal, în condiţii de exploatare şi în conformitate cu datele tehnice prevăzute în Proiect. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., după demolarea celor peste 200 m din lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în 2016 a luat decizia reconstruirii acestui tronson în regie proprie. În conformitate cu expertizele comandate  şi realizate, această demolare a avut drept cauze folosirea unor materiale de slabă calitate şi, de asemenea, nerespectarea prevederilor Proiectului tehnic iniţial. În concluzie, s-a ajuns la demolare din cauza unor deficienţe de execuţie. Reconstrucţia acestui tronson s-a efectuat astfel încât reluarea circulaţiei pe întreg lotul 3, Orăştie-Sibiu să se poată face cât mai repede, în condiţii de siguranţă. CNAIR în paralel cu reconstrucţia, a solicitat şi a demarat procedura pentru achiziţia unei expertize a întregului lot 3 Orăştie – Sibiu, pentru a se dovedi ştiinţific calitatea materialelor şi a lucrărilor de pe acest lot. Până când expertiza va prezenta atât concluziile, cât şi soluţiile, compania va monitoriza Lotul 3, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol”, arată un comunicat al CNAIR.

Mai mult decât atât, oficialii CNAIR sunt dispuşi să pună la dispoziţia celor interesaţi şi imagini din data de 10 octormbrie, data la care a fost redeschis drumul şi până în prezent.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)