145 de educație la Colegiul Național Decebal

 

Colegiul Național Decebal din Deva a împlinit 145 de existență. Sute de generații s-au format la cel mai prestigioasă unitate de învățământ din județ, iar președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a aflat la evenimentele dedicate celor 145 de educație.

14990894_1169379169817283_1052392027075622850_o

”Urez un sincer La Mulți Ani, tuturor celor care sunt astăzi cu sufletul alături de Colegiul Național Decebal din Deva, fie că au fost sau sunt elevi ai acestei școli, fie că au fost sau sunt la catedră. Colegiul Național Decebal aniversează 145 de ani de ani de existență și se se află în elita școlilor din țară. Și pentru cine nu știe, pot spune că sunt mândru că am urmat liceul, aici, la Decebal. Și îmi amintesc cu mare plăcere de acea perioadă în care m-am format profesional pe băncile bătrânului liceu”, spune Launrețiu Nistor, președintele CJH.

15025530_1169379173150616_8845573903654042716_o

În 1871, atunci când și-a început funcționarea, Liceul Decebal a fost o mândrie pentru orășelul de la poalele Cetății și așa este și astăzi. Cadrele didactice și elevii care au trecut pragul școlii, în acești 145 de ani, au avut o contribuție importantă la creșterea prestigiului școlii, la creșterea calității învățământului devean și hunedorean. Pentru rezultatele excepționale obținute, la 1 septembrie 1996, liceul primește numele de Colegiul Național Decebal. Acest titlu a venit ca urmare a experienței acumulate în anii de existență neîntreruptă și ca o confirmare a contribuției pe care această școală a avut-o la dezvoltarea valorilor naționale.

“De-a lungul timpului, Colegiul Național Decebal a dat județului și țării numeroase personalități care au contribuit la dezvoltarea domeniilor în care au activat. De ce ar fi diferit astăzi, mai ales că generațiile noi de elevi și dascălii au parte de multe facilități, participă la schimburi internaționale, sunt implicați în numeroase proiecte educaționale și culturale. Este de admirat că elevii și profesorii care activează la Colegiul Național Decebal fac totul posibil să mențină viu spritul școlii, să ducă mai departe renumele său. Domnule director, stimați profesori vă stimez și vă felicit pentru implicare, pentru modul în care aveți grijă de această școală importantă pentru comunitatea din Deva. Și, pe viitor, îmi doresc să premiez pe cât mai mulți dintre elevii de la Decebal pentru rezultatele obținute la concursurile internaționale. Pentru că ei, copiii, sunt adevărații ambasadori ai județului Hunedoara! Vă doresc succes și rezultate cât mai bune în toate acivitățile pe care le desfășurați! La Mulți Ani, Colegiul Național Decebal, La Mulți Ani, domnilor profesori, La Mulți Ani, elevilor!” le-a mai spus Laurenţiu Nistor, celor prezenţi.

 



« (Știre anterioară)