ATENTIE! DACA AI UN ASTFEL DE CEC VECHI ACASA, PRIMESTI 20.000 DE LEI PENTRU EL! IATA DE CE..

Anunt pentru toti romanii care au acest CEC vechi acasa si nu stie cat de valoros este, primesti 20.000 pentru el, relateaza dailybreak.ro.

fullscreen-capture-1152016-62930-pm-1

 Oamenii si-au pus economiile in acest CEC din anii 90 pentru a-si strange pentru masina, iar pentru acest lucru ar putea fi despagubiti, potrivit noi Ordonante de urgenta a Guvernului Ciolos.Astfel, fiecare carnet CEC poate valora pana la 20.000 de lei, potrivit legii despagubirilor care, desi exista din 2007, nu a fost pusa in aplicare din cauza unor inadvertente legislative.
Ordonanta de Urgenta emisa de Guvernul Ciolos in 2016 se arata ca despagubirile se pot face sub forma unor titluri de stat emise pe numele Cec Bank si BRD.
„În Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicată Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme”. Romanii care au astfel de carnete CEC acasa si vor sa fie despagubiti, trebuie sa se adreseze Ministerului Finantelor Publice pentru un raspuns oficial.
De asemenea, trebuiesc depuse cate o adresa catre CEC Bank si BRD, iar raspunsul ar trebui primit in cel mult 30 de zile.

Despagubirile ar trebui facute in aproximativ 2 luni, iar pentru acest lucru ar trebui sa aveti la indemana un act de identitate valabil, actul de stare civila, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum. Romanii is pot recupera banii si pe libretele de economii cu dobanda la termen, la vedere sau cu dobanda si castig de autoturisme. Avocatii sustin ca pentru acest lucru ar trebui sa dam statul in judecata. La ora actuala exista mai multe cazuri de acest gen in instanta.
Sursa: www.ccplus.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]