Două licee din Petroșani racordate la rețeaua de gaz metan

Autorităţile locale din Petroşani au demarat încă din vara acestui an un amplu program de introducere a gazului metan în unităţile de învăţământ. Edilii au vrut ca prin această măsură să aibă o alternativă la sistemul centralizat de încălzire.

colegiul-national-mihai-eminescu-petrosani-1

 

După ce au fost realizate toate construcţiile pentru centralele termice, acum au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru două astfel de investiţi. Colegiul Naţional de Informatică Carmen Sylva şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu din au trecut prin această nouă etapă de avizare.

“Prin introducerea alternativei de încălzire pe gaze anturale, prin montarea unor centrale termice individuale la fiecare liceu şi şcoală gimnazială, se urmăreşte realizarea unui sistem propriu care să asigure furnizarea permanentă cu agent termic şi prezintă importanţă în ceea ce priveşte confortul termic al elevilor. Pe aceste considerente şi coroborat cu realizarea unui sistem propriu de preparare şi distribuţie a agentului termic la fiecare liceu şi şcoală gimnazială şi avantajele pe care acestea le prezintă datorită costurilor reduse pentru echipamente şi pentru încălzire, propun aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “exindere reţea gaze naturale presiune redusă pentru solicitant Colegiul Naţional Mihai Eminescu (….) Colegiul Naţional Carmen Sylva””, arată edilii din Petroşani.

Având în vedere că se doreşte o alternativă de încălzire pe gaze naturale, prin montarea unor centrale termice individuale la fiecare liceu şi şcoală gimnazială, se urmăreşte realizarea unui sistem propriu care să asigure furnizarea permanentă cu agent termic pentru confortul elevilor. În urma avizelor tehnice pentru realizarea conductelor aferente sistemului de distribuţie  gazelor naturale date de către E-On Distribuţie este necesară extinderea reţelei de gaz, acesta fiind şi motivul pentru care s-au aprobat noii indicatori tehnico-economici.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



(Următoarea știre) »