Exasperați de erorile  sistemului informatic al cardului de sănătate  

Medicii de familie din judeţul Hunedoara au constatat că sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționa, astfel că la cabinetele medicale s-au format cozi atât la consultații, cât și la farmaciile de unde pacienții ar trebui să-și ridice rețetele. Sistemul a căzut încă de săptămâna trecută, ceea ce a dus la crearea unei stări de nemulțumire în rândurile medicilor, pacienților și farmaciilor care ar trebui să onoreze rețele bolnavilor.
cardul-se-blocheaza-660x375
„Sălile de așteptare sunt pline, iar Casa Națională de Sănătate nu a dat niciun comunicat oficial că putem da rețete offline pentru că sistemul a picat, deci nu-și recunoaște vina. Ca să pot valida serviciile am lucrat pe timpul nopții de acasă, atunci când am reușit să prind sistemul funcțional. Stresul a ajuns la maxim. Sala de așteptare este plină și eu mă uit la calculator”, spune doctorul Ana Chiș Șerban, președintele APMF Hunedoara. Potrivit cadrului medical, în lipsa unui sistem informatic funcțional, medicii de familie nu mai pot verifica nici calitatea de asigurat a unei persoane și nici dacă aceasta a ridicat sau nu medicamente pe rețete eliberate de alte cabinete medicale.
Medicii de familie din județ sunt deciși să se ralieze demersului la nivel național al Societății Naționale de Medicină a Familie, care a anunțat că va da în judecată CNAS pentru problemele care au apărut în sistemul informatic al cardului de sănătate.
[slideshow_deploy id=’27126′]