UDMR Hunedoara a demarat campania pentru alegerile parlamentare

udmr-candidati2Campania UDMR Hunedoara pentru alegerile parlamentare a demarat, sâmbătă, la Deva, cu participarea preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor.  În cursul dimineții, la Liceul ”Téglás Gábor” din  Deva, s-a întrunit Conferința Permanentă Maghiară, în cadrul căruia s-au dezbătut, pe lângă probleme politice de actualitate, și decizii privind comunitatea maghiară din județ. Având peste 100 de membri care se întrunesc de două ori pe an, Conferința Permanentă Maghiară este consiliul consultativ la care participă reprezentanții bisericilor maghiare, ai organizațiilor nonguvernamentale, ai asociațiilor profesionale și ai UDMR.

În cursul după-amiezii, sala mare a Teatrului din Deva a găzduit un spectacol de umor, care face parte dintr-un turneu organizat de UDMR. În debutul spectacolului, a vorbit Kelemen Hunor, respectiv candidații pentru Camera Deputaților și Senat Széll Lőrincz și Iuliu Winkler.
”Prezența parlamentară, democrația parlamentară nu au alternativă, de aceea trebuie să participăm la alegerile din 11 decembrie”, a declarat Kelemen Hunor. Liderul Uniunii consideră că, deși UDMR a devenit mai puternică la nivelul administrației locale, această forță poate să aibă de suferit dacă prezența comunității maghiare este slăbită în parlament. El și-a exprimat încrederea că UDMR, ghidată de interesele comunității, muncind în beneficiul acesteia, poate contribui la îmbunătățirea clasei politice.

”Acum, noi trebuie să consolidăm ideea transilvanismului, pe care noi o considerăm o temelie solidă pentru a construi viața comunității noastre. Pentru Europa, Transilvania a arătat direcția privind libertatea, respectul și toleranță pentru diversitate și exercitarea libertății religiei. Respectarea acestor valori este profund integrată în societatea transilvăneană a secolului 21, chiar dacă comunitățile noastre se confruntă cu provocări.  De aproape 100 de ani spunem că dorim să vedem aceste valori transilvănene, libertatea, toleranța, respectul pentru diversitate, care au fost purtate peste secole de strămoșii noștri, să fie împlinite, așa cum așteptăm să se împlinească și promisiunile făcute la Alba Iulia”, a subliniat deputatul Kelemen Hunor, președintele Uniunii.

udmr-candidati3Széll Lőrincz, candidatul care deschide listele UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, și-a prezentat activitatea în beneficiul comunității, după care a vorbit despre provocările campaniei electorale.”Împreună cu colegii mei candidați vom încerca să ajungem la cât mai mulți membri ai comunității maghiare, reprezentanții bisericilor și ai organizațiilor non-guvernamentale. Vom fi prezenți în tot județul, de la Uricani până la Brad și Orăștie. Sper că vom dovedi din nou solidaritatea noastră în județul Hunedoara, dar și la nivel național. Sper că membrii comunității maghiare vor participa la vot pe 11 decembrie și vor alege candidații UDMR. Cu multă muncă și efort, dar și cu puțin noroc, comunitatea maghiară din județul Hunedoara poate să aibă un deputat. În acest caz, mă angajez să fiu un reprezentant activ și serios al grupului parlamentar UDMR și să lucrez în beneficiul comunității mele”, a spus Széll Lőrincz.

”În județul Hunedoara am învățat că succesul are un singur secret: solidaritatea”, a afirmat, la rândul său, Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara. ”Privim cu mare respect spre bisericile maghiare și dorim să fim în continuare partenerii lor în munca depusă pentru comunitățile maghiare dispersate, care include și munca în domeniul social. Aceasta a fost întotdeauna și încă este o misiune asumată de bisericile istorice. Tratăm cu responsabilitate acest bogat patrimoniu cultural de care dispune județul Hunedoara. Știm că putem să păstrăm și să ocrotim acest patrimoniu numai cu ajutorul organizațiilor non-guvernamentale și culturale. În centrul activității noastre se află tinerii, tocmai de aceea ne planificăm viitorul împreună cu cadrele didactice. Dacă suntem solidari, numai atunci vom fi mai mulți și mai puternici. Doar așa comunitatea noastră va avea succes pe 11 decembrie”, a arătat, la rndul său, președintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.