Concurs de prestigiu, marca INSEMEX Petroşani

Salvatori din întreaga ţară îşi vor da întâlnire la Petroşani. La sfârşitul acestei săptămâni, INSEMEX Petroşani organizează cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră. În ceea ce priveşte salvatorii minieri de subteran se vor întrece doar echipele din Valea Jiului, iar la suprafţă vor fi şapte echipe din toate colţurile ţării.

salvatori-minieri-2012

“Joi şi vineri are loc o nouă ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră. La proba de subteran se vor întrece doar salvatorii de la unităţile miniere din Valea Jiului pentru că doar aici mai există minerit de subteran”, a declarat Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroşani.

În ceea ce îi priveşte pe salvatorii de suprafţă, la concursul organizat de INSEMEX Petroşani vor veni echipe din întreaga ţară. Prima etapã, de joi, este programatã fazei locale, la care iau parte salvatorii din Valea  Jiului, iar vineri, câstigãtorii se întrec în concursul national.

Salvatorii din Valea Jiului sunt singurii care intervin dupã producerea exploziilor, iar antrenamentele si concursurile de acest fel îi ajutã sã descopere performante noi.

[slideshow_deploy id=’13837′]