Finanţare şi pentru firmele private

Guvernul oferă IMM-urilor posibilitatea de a accesa fonduri de până la 5 milioane de euro.

 

Cetăţenii din Valea Jiului nu au nevoie de ajutoare sociale, ci de locuri de muncă. Asta subliniază premierul României, Dacian Cioloş, care este de părere că s-a greşit în momentul în care s-au închis minele, iar în schimb s-au acordat ajutoare sociale, în loc să fie realizate locuri de muncă.

14900614_1142724462431504_8773239536566339841_n

“Ne gândim să adaptăm și schemele de ajutor de stat pentru invetsiții, pentru a putea răspunde nevoilor unor astfel de regiuni. Schema de ajutor de stat care va viza investiții de dimensiuni medii, între 1 și 5 milioane de euro, cele actuale sunt de 10 milioane de euro. Am pregătit o schemă de ajutor de stat care va intra în vigoare anul viitor și se va derula până în 2020 cu alocare financiară pentru investiții între 1 și 5 milioane de euro și pentru aceste trei zone vom avea o alocare bugetară specifică rezervată pentru a putea atrage investiții care să creeze locuri de muncă. Urmare a închiderii unor mine s-a venit cu ajutoare sociale, dar dezvoltarea economică și cel mai bun mod de a face oamenii să beneficieze de creșterea economică nu sunt ajutoarele sociale, cât crearea de locuri de muncă și de asta avem nevoie. Avem nevoie și de ajutoare sociale în unele cazuri, dar în primul rând trebuie să creem locuri de muncă și în această perspectivă am gândit aceste programe”,  a declarat, la Petroşani, premierul României, Dacian Cioloş.

Valea Jiului are norocul de a fi poziţionată în zona de vest a ţării, iar acest lucru ar putea însemna reorientarea marilor investitori privaţi şi spre această zonă.

De cealaltă parte, vicepremierul României a declarat că sunt oportuniţi de finanţare şi pentru micile întreprinderi. Sumele pentru aceste programe sunt de ordinul milioanelor de euro.

“Mai sunt programe pentru IMM-uri. Toate incubatoarele de afaceri care sunt în portofoliul ministerelor intră în acest univers de referință pentru această unitate. Mizăm și pe dezvoltarea micilor afaceri în Valea Jiului, pentru turism, alte probleme de servicii. Paleta este foarte largă. Va fi o felie rezervată pentru Valea Jiului”,  a spus, la Petroşani, Vasile Dîncu, vicepremierul României.

[slideshow_deploy id=’13835′]