La Petroșani, autoritățile locale sunt gata pentru lupta cu zăpada

iarna1Și în perspectia sezonului de iarnă 2016-2017, autoritățile publice locale din municipiul Petroșani s-au pregătit pentru a face față, fără probleme, intervenției necesare pentru asigurarea circulației rutiere și pietonale în condiții de iarnă.

Astăzi, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu factorii responsabili de gestionarea domeniului public, a inspectat modul în care firma în sarcina căreia cade activitatea de deszăpezire pe raza localității este pregătită pentru intervenție. Primarul Petroșaniului a trecut în revistă utilajele de care dispune firma de deszăpezire angajată de primărie în acest scop, precum și personalul angajat în această activitate.

”Pot spune că, la Petroșani suntem pregătiți pentru iarnă din toate punctele de vedere. Firma care a asigură activitatea de deszăpezire a adus deja utilajele care vor acționa pe domniul public al orașului nostru, are angajați și oamenii care vor deservi aceste utilaje, precum și personalul muncitor necesar pentru acțiunile de întreținere a drumurilor și trotuarelor. În stoc avem deja achiziționată întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară, respectiv 1,5 tone de nisip și sare precum și clorură pentru deszăpezirea trotuarelor și a zonei pietonale din centrul civic. Am aprobat și Planul de acțiune pentru situațiile în care va fi necesară intervenția utilajelor de deszăpezire și avem convingerea că, așa cum s-a întâmplat și în ultimii doi ani, nu vor exista probleme majore generate de zăpadă în municipiul nostru”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

iarna3

Primarul Petroșaniului arată că, potrivt Planului de Intervenție, în activitatea de deszăpezire se va acționa cu prioritate pe străzile din zona Spitalului Municipal, ISU și Poliție, apoi în zona unităților de învățământ și a instituțiilor publice, urmând apoi străzile principale și cele secundare de pe tot cuprinsul municipiului Petroșani.

Planul de Intervenție și Acțiune pe timp de iarnă a intrat în vigoare de asăzi și va fi în vigoare până în primăvara anului viitor.

iarna2

***

iarna4