Ministerul Energiei: “Nu este o situație favorabilă societății”

Ministerul Energiei susţine că ieşirea din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara nu face decât să agraveze situaţia societăţii. Mai mult decât atât, un comunicat al ministerului arată că în orice situaţie CEH trebuie restructurat pentru a fi eficientizat.

victor-grigorescu-energie

“Ministerul Energiei a luat act de decizia Curții de Apel Alba Iulia luată marți, 8 noiembrie, prin care se respinge procedura de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Este o decizie definitivă a unei instanțe de judecată pe care Ministerul Energiei nu poate decât să o respecte și să i se conformeze”arată un comunicat al Ministerului Energiei.

În plus, odată cu ieşirea din insolvenţă, procesul de restructurare devine mai greu de implementat.

“Ieșirea din insolvență a Complexului Energetic Hunedoara nu este o situație favorabilă societății și nu creează premisele unui proces facil de restructurare a companiei. Chiar și în această situație, în care societatea, aflată în dificultăți financiare enorme, nu beneficiază de protecția conferită de starea de insolvență, obiectivul Ministerului Energiei rămâne același: să restructureze și să eficientizeze societatea.Planul pus în practică în ultimele luni privind măsurile de eficientizare a CEH continuă să fie viabil,  iar Ministerul Energiei va identifica soluțiile necesare pentru protejarea companiei de pericolului falimentului”, mai arată comunicatul Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă pentru a doua oară în acest an. Nu pentru că s-ar fi îmbunătăţit situaţia economică, ci pentru că aşa a decis instanţa.

[slideshow_deploy id=’13835′]