A început campania electorală

Campania electorală a debutat. Partidele politice au dat startul campanie electorale încă de la miezul nopții. Timp de o lună de zile, candidaţii vor încerca să îi convingă pe alegători că le vor schimba viaţa, că vor veni cu programe de guvernare noi, că fiecare va fi în centrul atenţiei.

1-5

Aşa au promis ori de câte ori au avut ocazia, iar acum cu atât mai mult. Rămâne însă ca alegătorii să voteze în funcţie de cum îi îndeamnă conştiinţa. Campania electoralã se va desfãsura oficial panã sambãtã, 10 decembrie, zi in care sunt interzise orice fel de manifestãri sau publicitate electoralã. Dacã si panã acum partidele, si mai ales candidatii, au fost destul de activi in localitãtile din judet, de astăzi, lupta politicã se va intensifica, iar alegãtorii vor fi asaltati cu promisiuni care de care mai frumoase si mai atractive, fãcute, multe dintre ele, cu un singur scop: acela de a atrage cat mai multe voturi.

Partidelor care candidează le este interzis să afișeze corturi sau bannere mari pe stâlpi. Se pot promova prin afișe electorale de 500 mm pe 350 mm, de 400 mm pe 350 de mm. Acestea vor fi amplasate în locurile speciale pentru afișaj.

Folosirea drapelului național este interzisă. De asemenea, sunt interzise mesaje sau sloganuri care au caracter discriminatoriu sau a mesajelor care incită la ură și violență. Interzise sunt și acțiunile de defăimare și învrăjbire religioasă ori etnică, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 

 



(Următoarea știre) »