Victor Ponta a dat startul campaniei electorale în județul Hunedoara

ponta1Fostul președinte al PSD și Prim Ministru al României, Victor Ponta a fost prezent ieri la Hunedoara pentru a susține candidații PSD înșscriși în cursa electorală din acest an pentru alegerile legislative.

Aflat la primul său discurs politic public (fapt recunoscut chiar de către acesta), Victor Ponta a vorbit nu doar despre candidații propuși de PSD Huneodara – pe care i-a apreciat ca fiind ”una din cele mai bune echipe de candidați propuse de PSD la nivel național” – ci și despre diferențele de abordare a guvernării între guvernarea social-democrată și ”guvernul domnului Iohannis, al corporațiilor internaționale și al celor de la Bruxelles”.

”Sunt foarte supărat de ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în România. Sigur că o parte din vină îmi aparține mie. Unii spun că nu trebuia să plecăm de la Guvernare în acea noapte tristă. Am discutat însă atunci cu Liviu Dragnea, președintele partidului, și ne-am spus că poate, după 4 ani de guvernare în care am făcut doar lucruri bune, poate că pe această presiune, în care s-a folosit și pierderea unor vieți omenești, trebuie să lăsăm oamenii să vadă și cum e și cu ceilalți, ca să poată să compare. Iar pe 11 decembrie este momentul ca oamenii să compare și să decidă: mergem în continuare cu oamenii lui Iohannis sau îndreptăm lucrurile rele care s-au făcut și continuăm cu lucrurile bune făcute de PSD”, a spus Victor Ponta.

ponta-2

În ceea ce privește programul electoral al PSD, unul extrem de curajos, cu propuneri de creșteri de salarii și pensii, cu relaxare fiscală și încurajarea sectorului economic mic și mijlociu, Victor Ponta spune că acesta face diferența evidentă dintre ”așa zisa guvernare tehnocrată” și un guvern responsabil, preocupat de problemele tuturor românilor. ”Am votat, zilele trecute, în Parlament, creșterea salariilor pentru medici și profesori cu 15%. Niște ministri care nu știu cum se trăiește la Petroșani, la Hunedoara sau în alte locuri mai sărace din Ardeal și din Moldova, ne spun că nu sunt bani pentru aceste majorări salariale, că și așa oamenii sunt cam leneși și au salarii cam mari. Ei bine, vreau să vă spun că sunt bani ! Și am să vă explic concret, cu cifre, pentru că m-am deprins din perioada în care eram premier să pun repede pe hârtie cifrele, atunci când se fac astfel de declarații. Cei 15% pe care noi i-am aprobat în Parlament, ca să creștem puțin venitul celor din educație și din sănătate, înseamnă cam 4 miliade de lei de la buget în 2017. Și ne-a spus domnul Cioloș că nu se poate, că nu sunt bani… În schimb, domnul Iohannis ne-a zis că o să mărim cheltuielile de apărare, că ne pregătim de război și vrem arme. Iar pentru cheltuielile de înarmare sunt 5 miliarde de lei. Deci, pentru armament avem 5 miliarde de lei, dar pentru profesori, medici, asistenți nu avem bani. Mă întreb și eu, dacă aș fi Prim Ministru, ce aș face cu acești 5 miliarde de lei, mai întâi. I-aș cheltui pe arme, pe care le cumpărăm de la alții, că nici pe astea nu le facem noi, sau  i-aș folosi pentru cei care chiar au nevoie. Păi ce vor oamenii ăștia, care-și spun tehnocrați, care nu au fost votați de oameni… că salariile nu le-au mărit, iar când am făcut-o noi, în Parlament, au atacat legea la Curtea Constituțională; punctul de pensie nu l-au mărit și dacă o facem noi, vor ataca și această decizie la Curtea Constituțională ? Sigur, la salariile lor de mii de euro, plătite de la Bruxelles, nu pot să înțeleagă cum își drămuiește banii un profesor, un medic, un pensionar, un miner sau un enegetician din județul Huneodara sau din Gorj. Ei de fapt nici nu știu pe ce lume trăiesc. Am auzit că a fost premierul Cioloș la Petroșani. Eu cred că nici nu știa unde e Petroșaniul. A fost, foarte bine, dar vă spun eu că nu va mai veni în Valea Jiului niciodată !”, a mai spus Victor Ponta în discursul său.

ponta3Victor Ponta a vorbit la Hunedoara și despre situația CEH, pe care o vede drept îndeplinirea unei ”misiuni din afară” a unui guvern care nu pare să aibă în vedere nici problemele sociale și economice ale unui faliment al CEH și nici măcar siguranța pe care industria energetică pe cărbune o conferă sistemului energetic național. Subiectul a fost detaliat și în interviul pe care ni l-a acordat, în exclusivitate, liderul social-democrat, interviu care fi prezentat pe postul de televiziune Mondo TV și ulterior, în secțiunea ”Exclusiv TV” a sitului nostru.

Fostul Prim Ministru social-democrat a mai spus că Hunedoara și oamenii acestui județ au un loc aparte în atenția sa, pentru că în diverse locuri ale județului a simțit încrederea și prietenia oamenilor de aici. Victor Ponta a dezvăluit și faptul că președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor i-a propus să vină să candideze în aceste alegeri legislative la Hunedoara, fiind dispus să-i cedeze locul său de pe listele PSD pentru Camera Deputaților. Ponta a apreciat drept onorantă propunerea dar, în același timp, cu umor, a spus că ”m-am gândit că dacă acceptam propunerea liderului dumneavoastră, rămâneați cu el pe cap aici, la județ.”

ponta4

***

ponta-la-deva

***

ponta6