Actiunea ”deszăpezirea” se derulează în forță la Petroșani

tibi-la-dezapezirePrima zăpadă nu a luat prin surprindere autoritățile locale din municipiul Petroșani. De mai bine de 10 ore, drumarii acționează cu toate forțele pentru a degaja zăpada de pe toate drumurile, străzile și trotuarele din localitate.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că a fost convocat și Comandamentul de iarnă instituit la nivelul Autorităților Locale din municipiul Petroșani, încă de azi-noapte. ”De sâmbătă noaptea, de la ora 3.00 suntem în teren și deszăpezim încontinuu. Am acționat potrivit Planului de acțiune întocmit la nivelul administrației astfel încât, la această oră, în Petroșani, se circulă în condiții bune”, a informat Tiberiu Iacob Ridzi.

Câteva din utilajele de deszăpezire, împreună cu primarul Petroșaniului, acționează la această oră în zona turistică Parâng, unde zăpada a blocat mai mulți turiști care au urcat la munte cu mașinile și au rămas înzăpeziți. Cum vântul este încă foarte puternic sus la munte, nu pot fi puse în mișcare nici instalațiile de transport pe cablu, pentru coborârea turiștilor. ”Încercăm să deszăpezim acum drumul din zona Rusu, înspre munte, dar zăpada este de aproximativ jumătate de metru. Sperăm însă că vom avea succes”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cu toate că meteorologii au ridicat codurile galben și portocali de vreme rea pentru zona aferentă Văii Jiului, primarul Petroșaniului spune că autoritățile sunt pregătite să acționeze în continuare, dacă ninsorile sau viscolul vor mai creea probleme pe raza municipiului.

zapezi-petrosani3

***

zapezi-petrosani2

***

zapezi-petrosani4

[slideshow_deploy id=’27028′]