Primarul Lupeniului cheamă cetățenii să sprijine efortul autorităților în intervenția pentru curățarea zăpezii

iarna3Primul strat de zăpadă care s-a așternut și peste unicipiul Lupeni în această dimineață a generat reacția imediată a autorităților publice locale. Încă de la primele ore ale dimineții, primarul Cristian Resmeriță a convocat Comandamentul de Dezăpezire şi toţi factorii reponsabilii pe probleme de dezăpezire din cadrul Primăriei municipiului Lupeni. Împreună cu aceștia a fost imediat stabilt un program complex de măsuri pentru combaterea efectelor negative ale înzăpezirii, astfel încât insalarea iernii  să nu creeze probleme în municipiul Lupeni, în ceea ce privește circulația rutieră și pietonală, aprovizionarea și buna desfpșurare a activităților din educație, învățământ și economie.

Primarul Lupeniului a avertizat și firma care se ocupă cu activitatea de deszăpezire că este nemulțumit de modul în care a acționat în cursul acestei dimineți.  ”Întrucât am constata în această dimineață că starea drumurilor nu a fost una mulţumitoare,  acesta decis sancţioarea operatorului pentru operaţiunile de dezăpezire întreprinse”, a declarat Cristian Resmeriță.

Acesta solicită, de asemenea, tuturor agenților economici de pe raza localității, să respecte prevederile Hotăririi Consiliului Local nr.  119/2016,  respectiv să îndepărteze zăpada şi gheaţa din faţa spaţiilor comerciale pe care le deţin, astfel încât circulaţia să poată fi efectuată fără probleme şi în condiţii de siguranţă. Edilul avertizează că în caz contrar aceştia riscă amenzi pînă la 2.500 lei.

PRIMAR”Rog de asemenea cetăţenii municipiului Lupeni să vină în sprijinul Primăriei şi să îşi cureţe zăpada din faţa blocurilor de locuințe și a caselor în care locuiesc, pentru ca împreună cu muncitorilor angrenați în activitatea de deszăpezire, să reușim să intervenim rapid și eficient, astfel înct să fie evitate posibilele blocajele şi îngreunarea traficului din pricina căderilor abundente de zăpadă de astăzi”, a mai precizat Cristian Resmeriă, primarul municipiului Lupeni.
[slideshow_deploy id=’36590′]