Service-urile auto, profit de pe urma zăpezii

Service-urile auto din Valea Jiului au profitat de zăpadă și au făcut…profit. Ninsoara abundetă i-a luat pe unii șoferi pe nepregătite, astfel că aceștia au stat la rând încă de dimineață pentru a-și schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

reparatii-service-auto

“Nu am avut timp să le schimb, dar acum sunt nevoit să o fac. Noroc că au deschis oamenii la service și am putut să le schimb astăzi”, spune un conducător auto.

Orice şofer surprins cu cauciucuri de vară când pe drum este strat de zăpadă sau polei va fi sancţionat conform codului rutier. Conform Codului Rutier, aşa cum este denumită OG 5 2011, intrată în vigoare la 1 noiembrie 2011, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Astfel, conducătorii auto trebuie să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă ori de câte ori condițiile meteorologice impun acest lucru. Șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 810 și 1.800 de lei. Pentru a fi pregătiți pentru drumuri acoperite de zăpadă șoferilor le este recomandat să aibă în portbagaj: o lopățică, o lădiță de nisip, lanțuri pentru roți, spatulă pentru ras parbrizul și o șufă/lanț pentru tractare.

[slideshow_deploy id=’41107′]