Primarul Vasile Jurca a obținut azi, la Guvern, decizii importante pentru perspectivele de dezvoltare ale Petrilei

jurca-la-guvernPrimarul orașului Petrila, Vasile Jurca a fost prezent astăzi la București unde a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți mai multor ministere, întâlnire mediată de consilierul de stat Ionel Dancă, de la Cancelaria Primului Ministru al Guvernului. Potrivit primarului Jurca, întâlnirea de astăzi a consemnat importanți pași înainte în derularea unor proiecte semnificative pentru viitorul comunității locale petrilene.

”Am reușit, cu acest prilej, să obținem avizul Romsilva necesar pentru a putea redeschide proiectul nostru privind includerea zonei Șureanu în proiectul național Schi în România. Odată cu obținerea acestui aviz putem relua documentațiile necesare pentru acest obiectiv care constituie o oportunitate categorică de dezvoltare a turismului în orașul Petrila și am primit asigurări că lucrurile vor avansa într-un ritm accelerat în această direcție, astfel încât, înb cel mai scurt timp, să putem obține și finanțarea necesară pentru implementarea acestui proiect foarte important pentru noi”, a declarat Vasile Jurca.

Primarul orașului Petrila spune că tot astăzi, în cadrul suitei de întâlniri oficiale pe care le-a avut la Cancelaria Guvernului, au fost discutate unele aspecte referitoate la oportunitatea transmiterii în patrimoniul public al orașului Petrila a unor clădiri aferente fostei Mine Petrila, clădiri care au fost solicitate de administrația locală pentru a putea fi puse la dispoziția investitorilor interesați pentru deschiderea de afaceri în orașul Petrila. ”Am primit acordul privind trecerea clădirilor pe care noi le-am solicitat de la Societatea de Închideri către Primăria Petrila și am primit asigurări că, în următoarele două săptămâni, vor fi elaborate toate documentațiile necesare pentru adoptarea Hotărârii de Guvern care este necesară în acest scop. Vreau să-i mulțumesc în mod deosebit domnului consilier de stat Ionel Dancă pentru faptul că, la mai puțin de două săptămâni de la discuția pe care am avut-o pe marginea acestor subiecte la Petroșani, a reușit să ne ajute să avansăm cu aceste două importante proiecte pentru perspectivele de dezvoltare ale orașului Petrila”, a mai precizat Vasile Jurca.

În plus, primarul orașului Petrila spune că a fost informat de către consilierul de stat Ionel Dancă și despre intenția Guvernului de a emite, în perioada următoare, o decizie guvernamentală privind deschiderea unei linii de ajutor de stat destinată firmelor care vor deschide afaceri generatoare de locuri de muncă în Valea Jiului, fapt pe care Jurca îl consideră drept cea mai bună soluție pentru încurajarea creării de locuri de muncă în Petrila și în toată Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’41155′]