Restaurare pentru valoare culturală

Edilii din Petrila au în vedere restaurarea unei clădiri care reprezintă un simbol. Casa Memorială ID Sîrbu ar putea fi modernizată cu bani europeni. Autoritățile locale de la Petrila vor să aducă un plus la valoare casei memoriale ID Sîrbu. În acest sens au fost scoase la licitație serviciile de  intocmire documentatie faza DALI casa Memoriala I.D. Sarbu.

casa-memoriala-ion-d-sirbu

Avem în vedere accesarea de fonduri europene pentru a restaura acel monumen, dar și parcul. Casa se află în administrarea lui Ion Barbu”, a declarat Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

În cadrul proiectului se va realiza un studiu geotehnic, studiu istoric, expertiza tehnica, documentatie DALI, documentatie DTAC. Valoarea contractului scos la licitație este de  45,000 RON.

Situata in orasul Petrila, pe strada care il poarta numele, Casa Memorială a lui I.D. Sârbu este ingrijita, incepand cu 2010, de Fundația Culturală Condiția Română si artistul Ion Barbu. Impreuna cu un grup de voluntari, Ion Barbu a dat culoare casei memoriale care, pana in urma cu cativa ani, parea abandonata in uitare, printre cateva blocuri muncitoresti.

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)