Apa Serv a testat foreza cu care va efectua, de acum, lucrările de subtraversări rutiere

petrilautilaj3Apa Serv Valea Jiului  a achiziționat, pe Programul propriu de Investiții, o instalație de foraj orizontal pentru realizarea subtraversărilor rutiere necesare la lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare. Acest tip de lucrări se realizau până acum prin săpătură deschisă, care cauza însă o serie de neplăceri și afecta carosabilul, prin blocarea sau devierea circulației pe drumurile publice pe perioada efectuării lucrărilor. În plus, refacerea suprafețelor carosabile afectate de acest tip de lucrări erau făcute cu costuri substanțiale, iar după refacere, uneori, putea apărea un alt inconvenient, prin fenomenul de tasare și apariția denivelărilor din asfalt.

Noua foreză a fost testată astăzi de muncitorii de la Apa Serv în orașul Petrila în prezenţa directorului general al Apa Serv, Costel Avram și a primarului orașului Petrila, Vasile Jurca. ”Astăzi am realizat cu noul utilaj achiziționat de Apa Serv, o traversare a unui drum public din zona Birăoni din Petrila care a fost asfaltat de curând, și unde tocmai din acest considerent nu puteam executa o traversare de conductă prin metode clasice, cu săpatură  deschisă. Cu acest nou utilaj, lucrările de reparații sau de extindere a rețelelor de alimentare cu apa în Valea Jiului vor fi realizate de acum mult mai uşor și mai profesional”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

petrilautilaj4Subtraversarea de la Petrila, pe care a fost testat noul utilaj poreclit ”Cârtița” s-a realizat pe o lungime de aproximaiv 15 metri, fiind  introdusă o conductă din polietilenă de înaltă densitate de 110 mm.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca apreciază că acest utilaj face ca toate problemele generate de lucrările care necesită subtraversări de drumuri să fie, practic, eliminate.  Am văzut astăzi la lucru în Petrila această foreză și sunt foarte mulțumit. Noua instalație achiziționată va putea realiza subtraversări ale drumurilor publice, trotuarelor, căi ferate sau chiar a cursurilor de apa fără afectarea acestora. Este un lucru foarte bun, mai ales pentru că noi, la Petrila, avem o bună parte din drumurile publice asfaltate de curând și ne făceam chiar probleme în legătură cu modul în care se va interveni la realizarea necesarelor lucrări la rețelele de apă și canalizare din orașul nostru. Acum răsuflăm ușurați pentru că din ceea ce am văzut astăzi, indiferent de natura lucrărilor care vor fi efectuate de acum înainte pe raza orașului nostru, subtraversările de drumuri vor fi făcute fără a fi afectat carosabilul. Îi felicit pe cei de la Apa Sev pentru această achiziție”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Achiziția acestui utilaj este cu atât mai importantă cu cât Apa Serv urmează să deruleze, în anii următori, investiții semnificative în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din toate localitățile Văii Jiului. Acesta însă nu vor mai genera săpături pe drumurile modrnizate de autoritățile locale.

petrilautilaj2

petrilautilaj5

[slideshow_deploy id=’13837′]